În era avansului tehnologic alert își fac apariția diferite dispozitive viabile pentru a gestiona și îmbunătăți business-ul ori departamentul pe care îl coordonați.

Intel NUC 8 Rugged sau Chaco Canyon este un „mini computer” de la producătorul american, ale cărui componente hardware sunt integrate într-o cutie de dimensiuni reduse și extrem de rezistentă în diverse condiții de utilizare. Creat într-un corp compact NUC 8 RUGGED se poate adapta cu ușurință oricărui context de afaceri prin posibilitatea de a schimba module integrate în funcție de profilul aplicației în care este instalat. În cazul unui ecran digital signage, acesta poate fi echipat cu o interfață complexă de conectivitate video si memorie adițională, îar in cazul unui sistem de control acces aflat in aer liber NUC 8 Rugged poate îndeplini funcții de procesare în orice condiții meteo fără întreruperi.

Versatilitate și durabilitate

Două dintre cele mai importante caracteristici ale „mini computerului” ce îl diferențiază de alte produse similare, kit-ul poate fi utilizat în scopuri diferite pentru business-ul dumneavoastră, precum: monitoare inteligente, computere în cadrul spitalelor și restaurantelor, activități statistice, crearea unor sisteme de calculatoare ori servere mobile, dar și pentru a conecta și controla eficient un sistem de supraveghere video. Fiind un computer cu o carcasă rugged, temperatura ambientală nu reprezintă un factor critic pentru implementarea acestuia, NUC 8 Rugged poate să opereze la temperaturi care au valori cuprinse între 0 – 40˚ C. În ceea ce privește funcționarea neîntreruptă, kit-ul este certificat pentru utilizări intense 24/7.

NUC 8 Rugged nu este echipat cu ventilator sau radiator de disipare a căldurii, ceea ce înseamnă că operarea în condiții dificile îi va permite să funcționeze optim pentru perioade îndelungate de timp – un volum minim de particule de praf ajungând pe componente din interior. Astfel, produsul beneficiază de standardul de operare IP50, fiind ideal pentru funcționare 24/7 în aplicații cum ar fi panouri de afișare stradală, puncte de informare și console de lucru aflate în medii vitrege de funcționare.

Configurație și performanță

Configurația de bază a sistemului este următoarea:

  • Procesor: Intel Celeron N 3350 quad-core „Apollo Lake”
  • Placă grafică: Intel HD Graphics 500
  • Memorie RAM: 4 GB RAM
  • Memorie de stocare: 64 GB
  • Dimensiuni: 154 x 108 x 32 mm
  • Sistem de operare: Windows 10
  • Tehnologii: un port USB 3.0, două porturi USB 2.0, două porturi x HDMI (1.4 și 2.0), RS-232, 3.5 mm jack, Ethernet, Bluetooth 4.2 și WI-FI 802. 11 ac

Configurația principală poate fi extinsă cu module adiționale pentru a îmbunătății tehnologiile de comunicații, de procesare ori de adăuga diverse porturi de conexiune multimedia. De asemenea, există și o configurație high-end, ce poate atinge performanțele unui computer de mare putere, numit Intel Skull Canyon.

Implementare Intel NUC 8 Rugged

Instalarea „mini computerului” pentru panourile publicitare din mediul exterior poate fi o modalitate eficientă de a vă promova afacerea. Funcționalitatea rugged este pusă în valoare de carcasa ce protejează întreaga suprafață a componentelor interne de fenomenele meteorologice. De asemenea, NUC 8 poate funcționa și într-un business indoor, prin intermediul căruia aveți posibilitatea de a fi mult mai eficient în ceea ce privește managementul resurselor umane și materiale. Astfel, NUC 8 este un înlocuitor desăvârșit pentru sistem desktop convențional.

Așadar, Intel NUC 8 Rugged poate fi o soluție ideală atât pentru spațiile prielnice unui computer convențional, cât și pentru spațiile exterioare, unde cutia de protecție a sistemului își intră în atribuții. Totodată, dimensiunile reduse, performanțele și numeroasele sisteme de conectică ale computerului îl plasează într-o sferă a dispozitivilor esențiale unui business de succes.

ASBIS Romania este distribuitor autorizat Intel NUC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri