Bill Gates compara Longhorn cu... Windows 95

Compania Microsoft a facut saptamana aceasta o demonstratie a principalelor caracteristici ale noului sistem de operare Windows, denumit Longhorn. Potrivit declaratiei directorului companiei, Bill Gates, acest program beneficiaza de cele mai noi tehnologii, lansarea lui putand fi comparata cu lansarea programului Windows 95. Programul dispune de un nou design al desktop-ului, modalitati de cautare mult mai rapide, si cai vizuale de organizare a informatiilor.

Versiunea completa va fi disponibila in decembrie 2006, dar incepand din vara acestui an va exista o varianta promotionala.

Microsoft promite ca noul program va oferi utilizatorilor caracteristici mult mai sigure, o tehnologie grafica imbunatatita si performante in ceea ce priveste viteza de lucru. Specialistii companiei s-au concentrat asupra cresterii sigurantei in transferurile de date.
Longhorn va folosi chei criptice stocate in cip-uri, pentru prima data construite in interiorul calculatorului.

De obicei, aceste caracteristici de criptare erau stocate in hard-urile PC. Stocarea lor in acest mod asigura o securitate mult mai mare, fiind mai putin vulnerabile la atacuri.

Cu aceasta ocazie, Bill Gates a anuntat si lansarea, luna viitoare, a versiunii mai avansate si mult mai puternice a sistemului actual Windows, care este folosit de mai mult de 90 la suta dintre calculatoarele din lume. Denumita Windows XP Professional x64 Edition, aceasta versiune va fi disponibila si pentru utilizatorii industriali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri