Profitul net al Romtelecom a scazut anul trecut cu 34,9% din cauza castigurilor financiare mai reduse, consolidarii pierderilor Cosmote din care detine 30% si impozitelor mai mari.

Romtelecom a afisat pe anul trecut un profit net de 55,2 milioane de euro, in scadere fata de 84,9 milioane de euro inregistrate in 2005. Veniturile Romtelecom au fost de 894,8 milioane euro la sfarsitul anului 2006, mai mici cu 3,8% decat cele de 929,7 milioane euro inregistrate in anul anterior.

Indicatorul profitabilitatii companiei EBITDA a ramas, in cifre absolute, la aproximativ acelasi nivel ca in anul anterior, atingand 338,3 milioane euro in comparatie cu 341,5 milioane euro in 2005. Insa, in cota procentuala acest indicator s-a imbunatatit de la 36,7%, in 2005, la 37,8%, in 2006. Nivelul de profitabilitate pentru doi ani consecutivi a fost posibil in principal prin eforturile companiei de a mentine costurile sub control.

Liniile de telefonie fixa au atins anul trecut un numar de aproximativ 3,4 milioane, in scadere fata de 2005 cand Romtelecom avea aproximativ 3,9 milioane la finalul anului 2005. In paralel, serviciile de date (ADSL, VPN, alte servicii de banda larga) au inregistrat cresteri semnificative, de peste 145%, in al patrulea trimestru al anului 2006 fata de aceeasi perioada a anului anterior. La sfarsitul anului 2006 numarul clientilor de ADSL facturati era de 89.000, in comparatie cu aproximativ 8.000 la sfarsitul anului 2005. Veniturile din liniile inchiriate au cunoscut o tendinta de crestere, imbunatatindu-se cu 17%.

"Continuand investitiile realizate in ultimii ani, cu 200 de milioane euro numai in 2006, Romtelecom a pregatit terenul pentru a avea in 2007 vanzari cu mult mai mari pentru serviciile de Internet prin ADSL si televiziune digitala, cu obiectivul de a inlocui veniturile pierdute ca urmare a scaderii numarului de clienti de telefonie fixa, a declarat citat de NewsIn, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri