Acer, al patrulea producator mondial de calculatoare personale, a inregistrat in trimestrul al patrulea al anului trecut o crestere totala de 36.4% in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), conform analizei institutului Gartner.

Acer si-a intarit pozitia de lider pe piata notebook-urilor in regiunea EMEA, cu o crestere de 38.8% in ultimul trimestru al anului trecut, inregistrand o cota de piata de 21.6%, potrivit datelor prezentate astazi de directorul de vanzari al Acer in Romania, Bogdan Iftemie.

Acer a ocupat pe piata locala, in 2006, locul al cincilea la sectiunea notebook-uri, cu o cota de piata de 12.4%, iar pe segmentul LCD se situeaza intre primele zece companii cu o cota de piata de 5.1%. La sectiunea desktop-uri, ACER a inregistrat o crestere record de 30.1% anual, ceea ce a determinat plasarea pe locul al treilea intre companiile din regiunea EMEA.

Acer si-a propus in 2007, pe piata locala, sa devina numarul 1 pe piata de notebook-uri, cu o cota de piata de 20%, sa se situeze intre primele cinci companii din segmentul producatorilor de monitoare LCD si intre primii zece producatori pe piata de PC-uri.

Aceeasi estimare de 20% pe piata autohtona de notebook-uri a fost realizata si pentru anul trecut. Citeste in editia de maine a Wall-Street care au fost motivele pentru care Acer nu si-a indeplinit obiectivul in 2006, si de ce crede compania ca acesta este realizabil in anul in curs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri