Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, a declarat in fata Parlamentului European ca gigantul american Microsoft, producatorul sistemului de operare Windows, continua sa isi majoreze cota de piata prin comportament abuziv, relateaza presa internationala.
Comisia Europeana a decis in urma cu trei ani ca Microsoft s-a folost in mod abuziv de dominatia pe care o exercita asupra pietei serverelor prin intermediul Windows. Executivul european a supus grupul american la plata unei amenzi record, cerandu-i sa isi modifice politica de afaceri.

"Microsoft isi majoreaza incontinuu cota de piata in cadrul sectorului serverelor si acest lucru ma ingrijoreaza", a declarat Kroes.

Comisia Europeana a declarat ca Microsoft detinea in 1999, cand a declansat ancheta, aproximativ 35%-40% din piata serverelor. Intre 2001 si 2003 aceasta cota s-a majorat pana la 60% pentru ca in prezent Microsoft sa controleze aproximativ 70%-75% din aceasta piata.

Serverele se conecteaza la calculatoarele pe care este instalat sistemul de operare Windows si Comisia a descoperit ca produsele Microsoft functioneaza mult mai bine decat alte produse fabricate de concurenti.

Aceasta diferenta se datoreaza refuzului Microsoft de a imparti anumite informatii grupurilor concurente, este de parere Comisia. Microsoft crede ca aceste informatii contin detalii protejate de dreptul de autor, insa s-a declarat dispus sa faca si acest pas. Cu toate acestea CE a avertizat Microsoft de eventualitatea unor noi amenzi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri