În luna martie a acestui an, compania americană Apple a obținut o serie de patente ce vizează potențiale îmbunătățiri pentru laptopurile pe care aceasta le fabrică. Toate acestea ne indică posibilie noi produse sau chiar actualizări pentru un Apple laptop.

Ecran pliabil

În noiembrie 2020, compania Apple a primit un pantent pentru un o invenție numită generic ”dispozitiv pliabil”. Patentul practic ilustra un dispozitiv electronic cu display flexibil, iar acesta putea fi utilizat pentru crea un iPhone sau un iPad plaibil. Luna aceasta, în schimb, au fost adăugate 20 de noi creațe acestui patent. 16 din cele 20 dezvăluie că scopul principal al acestui patent este realizarea unui display pentru un nou Apple laptop, asemănător lui Microsoft Surface Neo. Deși este destul de probabil ca Microsoft, Samsung, HP, Dell și Lenovo să întreacă compania americană în ceea ce privește produsele dual display sau tabletele pliabile, ce pot fi utilizate și ca notebook-uri, este suficient să știm că Apple prioritizează acest nou design. Nu se știe încă dacă viitorul device va sta sub umbrela de produse iPad sau MacBook, sau va avea un cu totul alt nume.

Tastatură solid-state

Un alt patent pe care compania l-a obținut luna aceasta este pentru o nouă tastatură solid-state, all-touch, pe care fiecare utilizator o poate configura după bunul plac. Este perfectă pentru persoanele ce fie lucrează mult cu numere și atunci au nevoie de o tastatură numerică mai mare, sau pentru graphic designeri ce au nevoie de o suprafață mai mare pentru a desena. Există multe dovezi ce indică că compania americană a încercat de mult timp să înlocuiască tastatura mecanică a unui Apple laptop cu una touch-sensitive. Acest lucru poate fi destul de dificil, întrucât tastarea pe sticlă poate fi destul de incomodă în timp.

Apple laptop: oferte

Este deja cunoscut faptul că Apple a întâmpinat ceva dificultăți cu design-ul tastaturilor tip butterfly pentru care a suportat costul reparațiilor laptopurilor respective. Tocmai pentru că tastaturile mecanice se pot strica destul de repede, pot colecta praf și resturi ce pot strica permanent elementele interioare ale acesteia, Apple a venit cu această alternativă. Compania mizează și pe faptul cî această tastatură solid-state este personalizabilă, ceea ce ar reprezenta un atuu pentru utilizatori. Cu toate acestea, design-ul nu va fi utilizat prea curând, iar până atunci, Apple încearcă să găsească diverse modalități prin care să facă tastatura mecanică mai subțire.

Tastatura retractabilă

Acest patent nu este neapărat foarte bine dezvoltat, dar compania l-a obținut luna aceasta, și indică exact faptul că Apple se străduie să găsească alternative de a face MacBook-urile mai subțiri. Apple explică cum tastaturile mecanice ar putea face laptop-urile mai groase decât ar trebui să fie. Astfel, compania propune un sistem bazat pe magneți care să permită tastelor să funcționeze normal atunci când laptop-ul este utilizat și să se retracteze în interiorul bazei laptopului atunci când acesta nu este utilizat. La prima vedere, acest lucru ar însemna un sistem electromagnetic care va consuma energie pentru a menține tastele în poziția retractată, însă patentul explică clar că nu este vorba despre așa ceva. Apple va utiliza, în schimb, materiale ce au nevoie de putere la început pentru a se magnetiza, și rămân magnetizate până laptopul este oprit.

Idei laptopuri: eMAG

Compania Apple patentează multe idei, iar multe dintre acestea nici nu ajung să fie utilizate. Luna aceasta, compania a mai patentat și o idee legată de piciorușe retractabile pentru a îmbunătăți ventilația în cazul laptopurilor MacBook, dar și o nouă idee care ar trebui să extindă durata de viață a bateriei acestor laptopuri. Este, totuși, interesant de urmărit direcția în care compania se îndreaptă în ceea ce privește un viitor potențial Apple laptop. Este cert că Apple va rămâne printre liderii de piață și va fi în continuare o companie inovatoare, care caută mereu să își îmbunătățească produsele și să ofere utilizatorilor experiențe unice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri