Consiliul Judetean (CJ) Cluj va dezbate un proiect de hotarare referitor la modul de colaborare cu firma finlandeza Nokia, care a anuntat o investitie de circa 200 de milioane de euro la Cluj, potrivit NewsIn. CJ Cluj a primit miercuri, prin Hotarare de Guvern, un teren de 160 de hectare de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, teren pe care va fi construit parcul industrial Tetarom III, unde Nokia va avea la dispozitie 90 de hectare.

Prin hotararea de guvern ni s-a alocat terenul necesar, aflat in comuna Jucu. Aceasta a fost una dintre primele cerinte pe care Nokia le-a avut. Asadar primul pas a fost realizat, a declarat Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj, care negociaza cu firma finlandeza de peste un an.

Viabilizarea terenului, aflat la 18 km de Cluj-Napoca, va costa circa 33 de milioane de euro, bani pentru care presedintele CJ Cluj a primit deja promisiuni de la premierul Calin Popescu Tariceanu in vederea alocarii unor fonduri guvernamentale in acest scop.

Nokia va construi in Tetarom III linia de productie si un centru de cercetare si a anuntat disponibilitatea de a sprijini Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, care administra terenul, cu dotari si laboratoare. Investitia Nokia la Cluj a fost estimata la 200 de milioane de euro si va crea aproximativ 15.000 de noi locuri de munca. Reprezentantii CJ Cluj si Tetarom vor prezenta vineri dupa sedinta consiliului cotractul cadru cu Nokia si alte detalii privind prima investitie a concernului in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
An atipic: În 2020 vânzările de smartphone-uri ar putea avea o scădere RECORD
Setari Cookie-uri