Flamingo International a lansat consola de jocuri electronice a grupului japonez Sony, PlayStation 3 (PS 3), in cadrul magazinelor Flanco World, Flanco, Flamingo Computers si Future Shop si se asteapta sa vanda 1.000 de unitati in 2007, a anuntat retailerul.
Lansarea din Romania coincide cu lansarea europeana a consolei. "PlayStation 3 reprezinta urmatoarea generatie de sisteme de divertisment si de aceea estimarea vanzarilor PS3 pentru 2007 este realista", a declarat, citat de NewsIn, Jiri Rizek, presedintele Flamingo Group.

"Trebuie sa avem in vedere ca aceasta tehnologie abia se lanseaza la noi in tara si deocamdata nu putem fi siguri de reactiile consumatorilor autohtoni. Cu toate acestea, credem ca va avea un viitor, cel putin la fel de bun ca si celelalte console PlayStation, a adaugat Rizek.

PS3 a putut fi comanda, in Romania, de pe site-ul Flanco, cu aproximativ o saptamana inaintea lansarii oficiale. Retailerul nu a dorit sa precizeze cate comenzi au fost inregistrate. Noua consola va putea fi achizitionata la pretul de 1.999 lei.

Predecesorul PS 3, PlayStation 2, a inregistrat anul trecut vanzari de peste 5.000 de unitati in magazinele Flanco si Flamingo, din totalul de 8,000 de unitati vandute in Romania.

Evenimentul a fost amanat aproximativ patru luni in intreaga Europa, din cauza standardelor diferite pe care produsele electronice de acest tip le au pe piata americana si pe pietele asiatice.

Dupa lansarea la nivel european, se estimeaza ca pe aceasta piata (incluzand Romania) se vor vinde aproximativ patru milioane de console PlayStation 3, dintre care mai bine de 1,5 milioane de unitati doar in Marea Britanie, unde la lansare vor fi puse in vanzare 220.000, conform estimarilor analistului de la Screen Digest, Nick Parker.

Se preconizeaza ca 2007 va fi "anul consolelor in Romania datorita ieftinirii componentelor hardware si software prin eliminarea taxelor vamale, care reprezentau aproximativ 25% din pretul final", a anuntat retailerul Flamingo intr-un comunicat remis NewsIn.

PS 3 aplica cele mai noi tehnologii pentru a crea un nou univers de experiente interactive multimedia de inalta definitie, permitand pasionatilor sa experimenteze un mod de joc mai apropiat de realitate, sa vizioneze filme la standardul High Definition si sa stocheze, muzica, jocuri si alte materiale intr-un singur loc folosind hard discul integrat PS3.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri