Producatorul de aplicatii software de contabilitate Ciel Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de un milion de euro, pentru anul 2007 fiind estimata o crestere pana la 1.3 milioane euro. Principalul motiv al acesteia fiind modificarile legislative care s-au facut dupa aderarea Romaniei la UE.
In ceea ce priveste profitul pentru anul trecut, Dan Damian, general manager al Ciel, a declarat pentru Wall-Street ca acesta a fost cu 10-20% mai scazut decat in 2005, cand profitul a ajuns la 260.000 de euro. ôAsta s-a intamplat din cauza numarului mare de angajari facute, avem nevoie de oameni foarte bine pregatiti, pentru a face fata intrarii pe piata autohtona a unor companii mari precum Microsoftö.

Schimbarile legislative care au intervenit pe parcursul anului 2006, au influentat afacerea Ciel. ôLa o aplicatie scoatem 2-3 update-uri anual, s-a intamplat insa ca la una dintre aplicatii sa facem in doua luni 7 update-uri, din motive legislativeö, a spus reprezentantul companiei, in cadrul unei conferinte de presa.

Ciel a lansat la sfarsitul saptamanii trecute aplicatia CIEL Conta Expert Contabil, dezvoltata pe baza aplicatiei CIEL Contabilitate, dar si caracteristici suplimentare, specifice expertilor contabili sau contabililor autorizati. Reprezentantii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor vinde cateva sute de unitati Conta Expert Contabil, mai precis intre 200 si 500 astfel de unitati.

La ora actuala, compania detine o baza de date de 20.000 clienti si peste 35.000 de licente vandute. Pentru anul acesta, compania planuieste sa se extinda. ôAvem acum 100 de distribuitori, dar vrem sa crestem numeric. Ne vom extinde in Vaslui si in orase precum Manesti si Comanestiö, a mai declarat Dan Damian. Intrebat daca este interesat de intrarea pe pietele internationale, acesta a precizat ca au fost testate piete precum Moldova sau Ungaria, insa deocamdata compania este interesata sa se extinda la nivel national.

Printre aplicatiile dezvoltate de Ciel se numara si Ciel Imobilizari, un program de gestiune a cheltuielilor privind imobilizarile si amortizarea acestora, Ciel Genstiune Comerciala, Ciel Salarii si Ciel Contabilitate. Compania cu actionariat majoritar luxemburghez, are la ora actuala 60 de angajati, o vechime de 14 ani pe piata romaneasca si 20 de ani de existenta pe piata franceza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si