Conducerea Romtelecom se va innoi pana in mai dupa ce directorul general adjunct al companiei, Efstratios Angelinos, si doi responsabili ai unitatilor de afaceri retail si wholesale, si-au dat demisia, a declarat directorul juridic si de Relatii Externe al Romtelecom, Catalin Dima.

Responsabilii unitatilor de afaceri pe segmentele retail si wholesale, George Argentopoulos si David Craig, si-au anuntat recent deciziile de a se retrage din functiile pe care le detin la Romtelecom. Dima a refuzat sa precizeze motivele demisiilor.

"Inlocuitorii lor vor fi anuntati in perioada urmatoare", a declarat vineri Dima, insa persoane din companie au precizat ca noii directori vor fi numiti pana in mai.

Directorul general al Romtelecom a fost schimbat in februarie anul acesta. Astfel functia detinuta de James Hubley a fost preluata de grecul Georgios Ioannidis. Actualul director vrea sa reduca pierderile de abonati ale Romtelecom, sa introduca noi tehnologii pentru transferul de date si sa se orienteze catre sectorul de business. Ioannidis, ca si presedintele grupului grec OTE, Panagis Vourloumis, considera ca planurile Romtelecom trebuie sustinute de stabilitatea cadrului de reglementare care trebuie sa devina predictibil si transparent.

Profitul net al Romtelecom a scazut anul trecut cu 34,9% din cauza castigurilor financiare mai reduse, consolidarii pierderilor Cosmote din care detine 30% si impozitelor mai mari, a comunicat joi operatorul de telefonie. Romtelecom a afisat pe anul trecut un profit net de 55,2 milioane de euro, in scadere fata de 84,9 milioane de euro inregistrate in 2005.

Actionarul majoritar este grupul elen OTE, cu 54,01% din capitalul social. Restul actiunilor (44,99%) sunt detinute de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.