Grupul Intel Corp. a anuntat ca va investi 2,5 miliarde dolari pentru construirea unei fabrici de productie de microcipuri in nord-estul Chinei, care va demara activitatea in anul 2010, relateaza Reuters citat de NewsIn.

"China este piata importanta ce inregistreaza cel mai rapid ritm de crestere si credem ca este foarte important sa investim in piete ce vor garanta cresterea economica in viitor", a declarat directorul executiv al Intel, Paul Otellini.

Fabrica va avea o capacitate lunara de 52.000 de folii ;i va folosi o tehnologie de 90 de nanometri pentru a produce cipurile, a anuntat la inceputul acestei luni Comisia Nationala de Dezvoltare si Reforma a Chinei.

Aceasta investitie o va depasi pe cea precedenta facuta de Intel, de 1,3 miliarde dolari, destinata construirii unor uzine de asamblare si efectuarii unor teste importante.

Intel conduce o politica de reducere a preturilor si de concediere a unui numar substantial de angajati, in acelasi timp lansand noi produse pentru a contracara evolutia grupului rival Advanced Micro Devices Inc (AMD), care in ultimii ani si-a inbunatatit constant cota de piata.

Pana in acest moment, producatorii straini de cipuri au folosit China pentru productia de tehnologie mai putin sofisticata si pentru asamblare, foarte putini preferand statul chinez pentru a-si amplasa aici fabrici pentru productia a unor bunuri mai complicate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri