Gigantul american Microsoft a anuntat, luni, ca a vandut peste 20 de milioane de licente pentru cel mai recent sistem de operare, Windows Vista, in prima luna de la lansarea acestuia pe piata, la sfarsitul lunii ianuarie, informeaza Reuters citat de NewsIn.

Rezultatele publicate de Microsoft vin dupa o serie de mesaje confuze emise de Microsoft in legatura cu ritmul de adoptare a Vista, prima versiune actualizata a sistemului de operare Windows din ultimii cinci ani.

Inainte de lansarea Vista, directorul executiv Steve Ballmer a prognozat ca utilizatorii vor trece la Vista mai repede decat au adoptat versiunile anterioare ale Windows. Cu toate acestea, la cateva saptamani de la debut, Ballmer a temperat estimarile, spunand ca previziunile analistilor pentru veniturile aduse de Vista in anul fiscal 2008, care incepe in iulie, sunt "prea agresive".

Marca Windows este cea mai importanta parte a corporatiei Microsoft, deoarece compania obtine un profit de operare de 75 de centi pentru fiecare dolar obtinut din vanzari. Fluxul de bani generat de Windows permite Microsoft sa investeasca in noi afaceri precum serviciile online sau productia de aparate digitale pentru ascultat muzica.

Peste 95% dintre calculatoarele din lume functioneaza cu sistemele de operare Windows.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Măsuri Vodafone: Restricționarea călătoriilor business, lucru de acasă
Setari Cookie-uri