Gecad Net, divizia online a grupului IT Gecad, a anuntat marti ca vanzarile de licente software au crescut in ultimele sase luni cu peste 400% in magazinul online al grupului, datorita increderii crescute a romanilor in tranzactiile pe internet.

Cele mai cautate produse sunt aplicatiile de securitate (Trend Micro, Kaspersky, Symantec), urmate de softurile de grafica (Corel, Adobe), programele Microsoft (Visual Studio, Office, Windows) si cele pentru proiectare asistata (Autodesk). Raportat la volumul vanzarilor, in ultimul an, cea mai mare pondere au avut-o aplicatiile de proiectate asistata (Autodesk), cele de securitate, programele de grafica si cele Microsoft.

"Tendinta aceasta de crestere accentuata nu s-a manifestat de cand am lansat magazinul in 2005. Atunci piata era inca la inceput, romanilor le era teama sa cumpere de pe internet. Acum situatia s-a mai schimbat. increderea a crescut si tot mai multi utilizatori de software, atat individuali cat si firme, aleg sa-si achizitioneze online aplicatiile de care au nevoie", a spus Gabriela Mechea, director general la Gecad Net.

Valoarea medie a unei comenzi plasate pe magazinul virtual al Gecad a fost in februarie 2007 de 283 euro. Compania se asteapta ca aceasta tendinta de crestere accentuata sa se manifeste si in urmatoarele luni pentru ca romanii au din ce in ce mai multa incredere in comertul electronic si pentru ca societatile locale incep sa fie constranse sa intre in randul firmelor europene inclusiv la capitolul dotari informatice.

Piata romaneasca de comert electronic a crescut in 2006 de la un volum de aproape 2,5 millioane euro tranzactii in primele sase luni pana la peste 7 milioane euro in perioada august-decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri