Prețul Bitcoin s-a stabilizat după ce Elon Musk a susținut că Tesla nu și-a vândut din participațiile deținute asupra celei mai importante criptomonede, clarificând câteva comentarii anterioare care păreau să indice că producătorul de mașini electrice își vinde sau și-a vândut stocurile respective.

Valoarea de vânzare a Bitcoin de după tweet-ul lui Musk din această dimineață și-a revenit la 44 900 de dolari pe unitate, după ce ajunsese la prețul de 42 185, la cel mai jos nivel din ultimele trei luni, cu aproape 20 000 de dolari în minus față de recordul atins în aprilie. În postarea sa de pe Twitter, miliardarul american a scris: „Pentru a clarifica speculațiile, Tesla nu a vândut niciun Bitcoin”, relatează Bloomberg.

CEO-ul Tesla și-a petrecut ultimele câteva zile în discutând în contradictoriu cu cei care îl critică pentru faptul că a suspendat recent acceptarea de plăți sub forma de Bitcoin pentru automobilele produse. Iar duminică, „capriciosul” magnat a părut de acord cu o postare care transmitea că Tesla ar trebui să dezinvestească din stocurile de 1,5 miliarde de dolari deținute în Bitcoin. Acest lucru s-a adăugat unei percepții negative asupra criptomonedelor în general din ultima perioadă pornind de la pierderile suferite de alte unități precum Ether sau Dogecoin.

Citește și Cum a devenit Elon Musk mai sărac cu 20 miliarde dolari, în mai puțin de o săptămână

Prin activitatea sa de pe social media din weekend, Musk a „a generat o răsucire grosolană în jurul criptomonedelor”, a scris într-o notă Chris Weston, șef de cercetare la Pepperstone Group Ltd.

Săptămâna trecută Bitcoin a suferit pierderi de 10 000 de dolari pe unitate în numai câteva ore, după ce Elon Musk a anunțat că Tesa nu va mai accepta plăți în forma celebrei monede digitale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri