Prin acest program, Vodafone Romania isi propune sa colecteze telefoane mobile, baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date, indiferent de model si de starea de functionare a acestora.

Telefoanele si accesoriile colectate de Vodafone Romania vor fi procesate de Fonebak UK, compania cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.

Telefoanele care sunt in stare de functionare vor fi reconditionate si reutilizate in tari in curs de dezvoltare din Africa, facilitand astfel accesul la serviciile de telefonie mobila utilizatorilor cu posibilitati materiale limitate. Terminalele si accesoriile care nu pot fi reparate vor fi dezmembrate, iar materialele componente vor fi recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, printr-un proces de reciclare ce se va derula in afara Romaniei.

In martie 2006, Vodafone Romania a initiat, pentru angajatii sai, un program pilot intern de reciclare a telefoanelor mobile si a accesoriilor. In doar o saptamana, peste 1000 de telefoane vechi si numeroase accesorii au fost colectate de la angajatii companiei.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 7.717.000 de clienti, la data de 31 decembrie 2006. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 36 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 200 milioane de clienti din intreaga lume.