Noul model, denumit Xbox 360 Elite, de culoare neagra, ce va fi echipat cu un hard-disk de 120 GB, urmeaza a fi disponibil pe piata din SUA incepand cu data de 29 aprilie.

Pretul de comercializare va fi de 479,99 dolari, cu 80 de dolari mai mult decat varianta Xbox 360 Pro si 180 de dolari in plus fata de consola de baza a Microsoft, Xbox 360.

Hard-diskul, a carui capacitate este de sase ori mai mare decat a modelului normal, poate stoca mult mai multe jocuri, mii de melodii, emisiuni televizate de inalta definitie si filme descarcate prin intermediul serviciului online Xbox Live. Posesorii celei mai simple versiuni Xbox 360 pot achizitiona si separat hard-diskul de 120 de GB pentru 179 de dolari.

"Astazi fanii jocurilor si emisiunilor de divertisment dovedesc un apetit insatiabil pentru fisierele video de inalta definitie", a declarat vicepresedintele diviziei Interactive Entertainment Business a grupului Microsoft, Peter Moore.

Oficialii Microsoft sustin ca noua versiune Xbox este destinata clasei de top a impatimitilor de jocuri, cu pretentii mari de la acest tip de echipamente.

PS3, Xbox 360 si Wii au inceput lupta