Asociatia äStudenti si Profesionisti IT&Cö (ASPI) lanseaza a treia editie a programului äStagii pe Buneö, cel mai mare eveniment de cariera dedicat studentilor facultatilor de IT&C, care reuneste importante companii de profil din Romania.

Peste 250 de stagii

In perioada 1 iulie ľ 1 octombrie 2007, prin programul äStagii pe Buneö peste 250 de studenti vor avea ocazia sa efectueze stagii extinse in cadrul unor companii renumite din industria IT&C romaneasca. äPrin öStagii pe Buneö, studentii pot obtine experienta practica in industrie, in cadrul unor companii importante din IT&C-ul romanesc, fara sa isi neglijeze studiile. Estimam ca in acest an vom putea oferi peste 250 de stagii.ö spune Bogdan Iordache, Presedinte al AsociaTiei äStudenTi si Profesionisti IT&Cö.

Companiile care propun stagii in cadrul programului au ocazia de a cunoaste tineri talentati, care pot fi angajati ulterior terminarii studiilor. De asemenea, companiile care implementeaza pentru prima data programe de stagiatura primesc materiale de consultanta din partea echipei äStagii pe Buneö.

Etapele programului

Stagiile companiilor vor fi centralizate si prezentate studentilor pe site-ul www.stagiipebune.ro. Centralizarea stagiilor se va incheia pe data de 30 aprilie 2007. Ulterior, companiile isi vor putea recruta stagiarii dintre aplicantii la stagiile proprii, rezultatele fiind anunTate dupa 3 Iunie 2007. Programul se adreseaza tuturor studentilor facultatilor de IT&C din Romania, avand campanii locale de promovare in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Brasov.

Programul a fost extins cu fiecare editie

ôStagii pe Buneö a fost demarat in anul 2005 si s-a adresat studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti. Peste 500 de studenTi s-au inscris in program, incantati de oportunitatea oferita. In anul 2006, programul a fost extins in toate facultatile de IT&C din Bucuresti si Timisoara, iar numarul studentilor inscrisi a depasit 1600. äEste important ca ne-am descoperit un auditoriu propriu, compus din studenti care isi doresc sa faca doar stagii, si nu sa se angajeze. In acelasi timp, avem drept parteneri stabili companii importante, care isi elaboreaza programe de dezvoltare si recrutare a tinerelor talente pe termen lungö, detaliaza Vlad Posea, vice-presedinte al ASPI.

Mai mult decat stagii, cariera

O ampla secTiune dedicata carierei in IT&C va fi disponibila pe site-ul www.stagiipebune.ro. Studentii vor putea afla informatii despre cariera, dezvoltare si orientare profesionala. De asemenea, vor fi prezentate numeroase personalitaTi ale IT&C-ului romanesc. öDorim sa
prezentam studenTilor cat mai multe informatii legate de posibilitatile de dezvoltare a carierei, pentru a face mai departe alegeri in cunostinTa de cauza.ö, afirma presedintele asociatiei.

Programul isi va continua extinderea

In anii urmatori, programul isi propune sa se extinda si in alte centre universitare. äCredem ca stagiile reprezinta calea de mijloc prin care studentii pot avea parte atat de timpul necesar studiilor, cat si de experienta practica necesara oricarui viitor profesionist. In urmatoarea etapa vizam atat orasele din Romania unde industria IT&C incepe sa se dezvolte, cum ar fi Craiova sau Constanta, precum si Chisinaul, unde din ce in ce mai multe companii romanesti deschid centre de dezvoltare.ö, explica Bogdan Iordache.

Intre companiile participante in acest an se numara : Freescale Romania, Adobe Systems Romania, BitDefender, S&T Romania. Programul Stagii pe Bune este organizat de catre AsociaTia StudenTi si Profesionisti IT&C (ASPI). ASPI este formata din tineri profesionisti din domeniul IT&C. Prin programe precum Stagii pe Bune, ASPI isi propane sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile din domeniul IT&C si sa creeze mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri