Microsoft a prezentat noul sistem de operare Windows 11, despre care spune că te va ajuta să devii mai productiv datorită instrumentelor pe care le-a integrat. Îți prezentăm în acest material principalele schimbări și modul în care poți verifica dacă dispozitivul tău este compatibil cu noua versiune.

Noul meniu desenat pentru sistemul de operare Windows 11 te întâmpină cu Snap Layouts, Snap Groups și Desktops, despre aceste funcții, compania de tehnologie spune că te vor ajuta să îți organizezi ferestrele de lucru și să îți optimizezi ecranul.

Funcția Desktops îți va permite să creezi desktop-uri separate pentru fiecare tip de activitate și să le personalizezi așa cum vrei. De exemplu, poți crea un desktop pentru muncă și unul pentru gaming.

windows 11Sursa: Microsoft.com.

Noul design cu care vine Windows 11 și-a pus amprenta și asupra butonului de Start, taskbar-ului, iconițelor și font-ului. Pentru că pandemia ne-a împins să lucrăm mai mult de acasă, nu putea lipsi o optimizarea în ceea ce privește Microsoft Teams, respectiv integrarea funcției Chat în Taskbar, care îți permite să te conectezi instant prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele tale, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS.

Dacă persoana cu care încerci să iei legătura nu a descărcat aplicația Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecțional.

"Windows 11 se adresează şi gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentală a Windows-ului. Astăzi, sute de milioane de oameni din întreaga lume joacă jocuri pe Windows şi interacţionează astfel cu cei dragi şi, întrucât Windows 11 integrează cele mai noi tehnologii în acest domeniu, facilitează utilizarea întregului potenţial al sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, captivantă, la frecvenţe mari ale cadrelor; DirectStorage pentru timpi de încărcare mai rapizi şi experienţe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului; Auto HDR pentru o gamă de culori mai largă şi mai vie, care facilitează o experienţă vizuală cu adevărat captivantă", spune compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Windows 11 vine cu Widgets și aplicații Android

sursa foto: Microsoft.com

Compania de tehnologie aduce în această nouă versiune un feed personalizat cu ajutorul funcției Widgets, ce funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale. În cazul în care ești creator de conținut, funcția îți deschide noi ecrane ce te ajută la personalizarea acestuia.

O altă noutate este legată de faptul că începând de anul acesta, Microsoft îți aduce în Store aplicații Android, ce pot fi descărcate prin Amazon Appstore.

Cum verifici dacă dispozitivul tău e compatibil cu Windows 11

Compania precizează că Windows 11 este construit pe fundația compatibilă cu Windows 10, în așa fel încât acesta va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Compania precizează ca noua versiune va fi disponibilă în perioada imediat următoare.

Pentru a verifica dacă dispozitivul tău este compatibil cu noua versiune, poți intra AICI, iar la finalul paginii vei găsi secțiunea ”Check for compatibility”, de unde vei fi nevoit să descarci o aplicație.

Odată descărcată, vei urma o serie de pași simpli de instalare, iar la finalul procesului ți se va deschide o fereastră în gare găsești butonul Check Now. Microsoft menționează că resursele minime necesare pentru a putea instala Windows 11 sunt cele din imaginea de mai jos(click pe imagine pentru o versiune mai mare).

Windows 11

Sursa foto: Microsoft.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri