Compania cu capital mixt Nokia Siemens Networks si-a redus estimarile privind performanta pe piata infrastructurilor de telefonie fixa si mobila in 2007, preconizand o crestere relativ redusa pentru anul in curs.

Compania cu capital mixt, specializata in productie de echipamente de retea, care a demarat operatiunile la sfarsitul saptamanii trecute, a declarat ca in ultimele doua luni au putut fi observate reduceri ale cheltuilelilor pentru infrastructura in anumite regiuni, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Companiile estimeaza momentan un nivel destul de redus al cresterii cotei de piata in ceea ce priveste infrastructura pentru telefonia fixa si mobila precum si serviciile aferente pentru anul 2007", a precizat Nokia Siemens Networks. Compania a confirmat ca are drept obiectiv pana in 2010 atingerea unui nivel al sinergiilor de 1,5 miliarde euro anual.

Noul grup, care a beneficiat in 2006 de venituri de 17,1 miliarde euro, a precizat ca incepand cu luna noiembrie 2006 a participat la 140 de licitatii, pe langa activitatile separate conduse de cele doua companii.

Compania cu capital mixt, care a precizat ca are drept obiectiv depasirea liderului mondial al productie de infrastructura pentru telefonia mobila, grupul suedez Ericsson, trebuia sa inceapa activitatea la inceputul acestui an insa a fost nevoita sa amane lansarea din cauza unor scandaluri de coruptie ce au afectat grupul Siemens.

Conglomeratul german contribuie cu active in valoare de 2,4 miliarde euro la aceasta companie cu capital mixt iar Nokia, care este cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, va contribui cu 1,7 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
[Video] Trotinetele electrice de închiriat care vin ”singure” la tine
Setari Cookie-uri