S&T AG, furnizor de solutii si servicii IT, a obtinut anul trecut un profit net de 6,8 milioane de euro, in crestere cu 39% fata de 2005, datorita consolidarii a trei segmente de activitate si achizitiei a patru firme est-europene.

Veniturile S&T AG s-au majorat anul trecut pana la 461,3 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005, iar profitul operational inainte de deducerea cheltuielilor si taxelor (EBIT) a fost de 12,1 milioane de euro, mai mare cu 42% fata de anul anterior, informeaza NewsIn.

"Cresterea organica a companiei se datoreaza in principal consolidarii a trei segmente de activitate: Business Solutions, Enterprise Systems si Managed Services", se arata in comunicatul companiei. S&T a crescut in special in zona de consultanta si solutii (Business Solutions), segment care va continua sa se dezvolte si in 2007, ca urmare a accentului pus in principal pe aceasta divizie si ca urmare a achizitiei IMG.

S&T a inregistrat de asemenea o crestere semnificativa in zona solutiilor de infrastructura elaborate de segmentul Enterprise Systems, precum si in cel al Managed Services. Grupul si-a intarit sfera de activitati prin cele patru achizitii din Europa de Est: Beelc in Polonia, Grall in Cehia, Unitis in Ungaria si divizia de solutii SAP a T-Systems in Turcia.

Regiunea centrala a generat cea mai mare parte a profitului. Din punct de vedere al incasarilor aferente sectoarelor industriale pe care S&T le abordeaza, cel mai important sector ramane cel al productiei industriale, care a contribuit cu 37% din totalul vanzarilor, urmat de telecomunicatii cu 21% si sectorul serviciilor financiare cu 19%. Comenzile din sectorul guvernamental au insumat 14%, iar 9% din incasari au venit din proiectele implementate in companiile de utilitati.

"Actiunile S&T au crescut cu 48% pe parcursul anului trecut, iar capitalizarea de piata a atins 139,9 milioane de euro", a declarat Christian Rosner, CEO al S&T AG.

Previziunile companiei pentru anul 2007 sunt optimiste, pe fondul achizitiilor facute in ultimul timp de conmpanie si a previziunilor expertilor privind dezvoltarea pietii de servicii. S&T a anuntat achizitia IMG (The Information Management Group), companie elvetiana de consultanta pentru solutii SAP. Recent a fost primita aprobarea autoritatilor anti-trust, iar contractul se va finaliza in prima saptamana a lunii aprilie. Cele trei faze ale integrarii pregatire, integrare, transformare a peste 600 de specialisti IMG va conduce la o noua orientare a segmentului Business Solutions al S&T. Finalizarea integrarii este planificata pentru sfarsitul acestui an, potrivit comunicatului.

S&T este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si servicii IT pentru clientii din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si implementeaza solutii IT adaptate la cerintele clientilor din firmele medii si mari din domeniile telecomunicatiilor, bancar, utilitati, productie si din institutiile publice. Compania realizeaza structuri IT transfrontaliere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri