GECAD NET anunta punerea la dispozitia vizitatorilor site-ului www.gecadnet.ro a unui instrument de scanare si testare a nivelului de securitate a computerelor utilizatorilor individuali, denumit Hackercheck, produs de renumita firma de securitate informatica Trend Micro.
Instrumentul este oferit gratuit si are drept scop evaluarea interactiva a gradului de protectie a unui computer. El este usor de folosit, iar utilizatorii primesc informatii cu privire la diferitele porturi deschise pe PC-urile lor, caile prin care hackerii, viermii si caii troieni informatici se pot infiltra într-un sistem.

Pentru a beneficia de acest serviciu, este suficient sa va înscrieti cu o adresa de e-mail valida. Site-ul va furniza apoi lista porturilor deschise pe PC, cât si posibila lor utilizare de catre troienii care circula pe Internet. Mesajul „Felicitari, sistemul dumneavoastra este sigur” va indica un bun nivel de securitate a PC-ului (în ceea ce priveste porturile). Daca sunt gasite vulnerabilitati, utilizatorii vor afla cum anume pot fi acestea exploatate de atacatori si pot lua masurile necesare pentru a se proteja.

NOTA:
Acest test nu este adaptat pentru computerele care sunt situate în spatele unui server proxy. Astfel, Trend Micro avertizeaza internautii sa nu realizeze acest test pe un PC aflat într-un mediu de retea fara a consulta în prealabil administratorul de retea.

GECAD
a fost înfiintat în 1992 iar, dupa 12 ani de dezvoltare continua si vânzarea tehnolologiei sale antivirus companiei Microsoft în 2003, s-a transformat într-un grup high-tech cu puternice valente inovative. Grupul GECAD desfasoara acum operatiuni, prin intermediul companiilor din cadrul sau, în domenii precum solutiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar si incubarea de afaceri high-tech si dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »