Instrumentul este oferit gratuit si are drept scop evaluarea interactiva a gradului de protectie a unui computer. El este usor de folosit, iar utilizatorii primesc informatii cu privire la diferitele porturi deschise pe PC-urile lor, caile prin care hackerii, viermii si caii troieni informatici se pot infiltra ntr-un sistem.

Pentru a beneficia de acest serviciu, este suficient sa va nscrieti cu o adresa de e-mail valida. Site-ul va furniza apoi lista porturilor deschise pe PC, ct si posibila lor utilizare de catre troienii care circula pe Internet. Mesajul Felicitari, sistemul dumneavoastra este sigur va indica un bun nivel de securitate a PC-ului (n ceea ce priveste porturile). Daca sunt gasite vulnerabilitati, utilizatorii vor afla cum anume pot fi acestea exploatate de atacatori si pot lua masurile necesare pentru a se proteja.

NOTA:
Acest test nu este adaptat pentru computerele care sunt situate n spatele unui server proxy. Astfel, Trend Micro avertizeaza internautii sa nu realizeze acest test pe un PC aflat ntr-un mediu de retea fara a consulta n prealabil administratorul de retea.

GECAD
a fost nfiintat n 1992 iar, dupa 12 ani de dezvoltare continua si vnzarea tehnolologiei sale antivirus companiei Microsoft n 2003, s-a transformat ntr-un grup high-tech cu puternice valente inovative. Grupul GECAD desfasoara acum operatiuni, prin intermediul companiilor din cadrul sau, n domenii precum solutiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar si incubarea de afaceri high-tech si dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com