Fujitsu Ltd. a anuntat ca intentioneaza sa comercializeze, in prima jumatate a anului 2007, hard disk-uri 2.5-in. cu o capacitate de stocare de 200GB.
Hard disk-urile, ce vor fi utilizate in PC-uri notebook, vor consta din doua discuri care vor stoca pana la 100GB fiecare. Hard disk-urile 2.5-in. cu cea mai mare capacitate, comericializate in prezent de Fujitsu, sunt de 120GB.
Capacitatea mai mare de stocare va fi atinsa prin utilizarea tehnologiei de inregistrare perpendiculara.

Inregistrarea perpendiculara este o metoda de stocare a informatiilor, ce utilizeaza campuri magnetice pentru a reprezenta fiecare bit. In discurile comercializate in prezent, bitii sau campurile magnetice, sunt asezate plat pe suprafata discului. In drive-urile ce utilizeaza inregistrarea perpendiculara, bitii sunt asezati vertical, astfel putand fi pozitionati mai multi biti, ceea ce duce la cresterea capacitatii de stocare.

Numarul de biti ce pot fi stocati intr-un anumit spatiu este numit densitate zonala si este exprimat in biti pe inch patrat. Discurile Fujitsu ce utilizeaza tehnologia perpendiculara vor avea o densitate zonala de aproximativ 150Gb pe inch-ul patrat. Actualele sale drive-uri 2.5-in. pentru notebook-uri au o densitate zonala de 105Gb per inch patrat.

Fujitsu este al patrulea mare producator care isi anunta planurile de a vinde drive-uri cu tehnologie perpendiculara. Toshiba Corp. a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va vinde la jumatatea acestui an drive-uri 1.8-in. La inceputul acestei luni, Hitachi Global Storage Technologies Inc. a anuntat ca testeaza un drive de 100GB, 2.5 -in., iar Segate Technology LLC si-a anuntat intentiile de a vinde drive-uri cu noua tehnologie catre sfarsitul acestui an.

In 2004, Fujitsu a avut o cota de piata de 16.5% pentru drive-urile 2.5-in., in spatele companiilor Hitachi, cu 49.1% si Toshiba, cu 34.5%, potrivit firmei de cercetare IDC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri