Prețul per unitate pentru un bitcoin a scăzut sub 30.000 de dolari în ultimele 24 ore, trăgând după el și valoarea altor criptomonede.

În jur de 98 de miliarde de dolari a pierdut întreaga piață a criptomonedelor în ultimele 24 de ore, după scăderile înregistrate, arată datele platformei CoinMarketCap. Bitcoin a scăzut cu peste 6%, ether 9% și XRP aproximativ 10%.

Scăderea criptomonedei bitcoin vine după o vânzare accelerată a acțiunilor pe mai multe piețe financiare. Luni, 19 iulie, indicele bursier Dow Jones Industrial Average a înregistrat cea mai slabă zi din octombrie anul trecut până în prezent.

”Sunt îngrijorări cu privire la calitatea și puterea de revenire economică la nivel global(...) Activele cu risc mai ridicat au devenit mai slabe”, a adăugat Annabele Huange, partener în cadrul firmei Amber Group, pentru CNBC.com.

De la recordul înregistrat de Bitcoin în aprilie, respectiv 65.000 de dolari per unitate, prețul a scăzut cu peste 50%. O lovitură puternică primită de către criptomonede a venit din China, după ce autoritățile au impus mai multe restricții legate de tranzacționarea și minarea monedei digitale bitcoin.

La nivel global, două acțiuni ale oamenilor legii au devenit virale în ultimele luni, respectiv perchezițiile din Ucraina, unde poliția a consfiscat 5.000 de calculatoare și 3.800 de console PlayStation folosite pentru minarea criptomonedelor(detalii și imagini AICI) și acțiunea din Malaezia, unde autoritățile au distrus peste 1.000 de dispozitive folosite pentru minare cu ajutorul unui utilaj(detalii și VIDEO AICI).

Sursa foto: la ShutterBestStudio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri