Telefoanele iPhone produse de către gigantul de tehnologie Apple pot fi compromise, fiind furate datele sensibile de pe acestea, prin intermediul unui software de hacking ce nu are nevoie ca utilizatorul să acceseze vreun link pentru a funcționa, conform organizației pentru drepturile omului Amnesty Internațional.

În raportul publicat de către Amnesty Internațional, organizatorii precizează că au descoperit iPhone-uri ale jurnaliștilor și ale avocaților specializați drepturile omului care erau infectate cu software-ul de hacking Pegasus, produs de compania israeliană de supraveghere NSO Group, care le permite atacatorilor să acceseze mesajele, email-urile, microfonul și camera telefoanelor compromise, conform CNBC.com.

O investigație derulată de 16 organizații media a arătat recent că software-ul Pegasus, destinat inițial utilizării împotriva criminalilor și teroriștilor, este folosit și de către guverne, majoritatea totalitare, împotriva cetățenilor, indiferent că smartphone-urile lor folosesc sistemul de operare iOS sau Android. Printre ține s-au aflat de asemenea și politicieni, jurnaliști și oameni de afaceri din Ungaria.

Ziariștii care au derulat investigația se află în posesia unei liste de 50.000 de contacte care au fost spionate prin intermediul Pegasus. Compania NSO Group neagă acuzațiile lansate de organizațiile media.

O anchetă apărută în presa maghiară arată faptul că telefoanele a peste 300 de persoane, jurnaliști și oameni de afaceri, cunoscuți majoritatea ca opozanți ai guvernului Orba, au fost urmărite de către serviciile de securitate maghiare prin intermediul programului Pegasus.

Sursa foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri