Compania de distributie IT Fit Distribution mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri cu aproape 40% anul viitor fata de 2007, la 25 milioane dolari, in contextul cresterii vanzarilor prin magazinul online PCFun.ro.
Veniturile obtinute prin intermediul magazinului online, PCFun.ro, vor atinge 21 de milioane de dolari in 2008, iar anul acesta oficialii companiei se asteapta la afaceri de 7,5 milioane de euro, in contextul in care vanzarile din retailul IT online se vor dubla in 2007, a spus Marius Ghenea, presedinte al companiei de distributie IT Fit Distribution, care opereaza magazinul online de produse IT si electronice PcFun.ro.

Dupa ce in ultimii zece ani si-a creat un nume puternic in lumea retailului autohton, fiind considerat unul dintre cei mai vizionari antreprenori din domeniu, Marius Ghenea a devenit astazi un entuziast al comertului online cu produse IT si multimedia.

Pcfun.ro, magazin online relansat anul trecut, a inregistrat in 2006 vanzari de 1,5 milioane de euro.

Fit Distributions a prezentat o noua interfata a magazinului online. La sfarsitul lunii martie, PCFun.ro a atins un numar de 112.000 de vizitatori/luna, conform Trafic.ro, care au vizionat peste 1,2 milioane de pagini ale site-ului.

ôInvestitia in noul PCFun.ro se ridica la circa 100.000 de dolari, la care se mai pot adauga si alte costuri alocate", a spus presedintele Fit Distribution

Potrivit lui Marius Ghenea, cea mai mare parte a clientilor PCFun.ro, doua treimi, sunt persoane fizice. Bucurestiul aduce cea mai mare parte a cumparatorilor online, 40%, fiind urmat de Constanta, cu 8,69%.

Marius Ghenea estima anul trecut ca piata autohtona a comertului electronic, adica a tranzactiilor efectuate prin intermediul Internetului, va atinge anul acesta valoarea de 150 de milioane de dolari

Cel mai mare jucator de pe piata locala a comertului electronic, eMAG, a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de aproximativ 35 milioane de euro si cu o cota de piata de 12% din totalul vanzarilor de notebookuri din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Un nou fond lansat de 3TS: ce vor de la antreprenorii care cauta bani