Apple a anunțat că a eliminat din AppStore (magazinul pentru aplicații al Apple) Unjected, o aplicație prin care persoanele nevaccinate puteau să-și dea întâlnire între ele.

Proprietarii aplicației se arată dezamăgiți de acțiunea gigantului tech și spun că această măsură este similară cu cenzura.

„Se pare că suntem catalogați ca fiind „prea mult ” pentru că ne manifestăm autonomia medicală și libertatea de alegere”, a spus Shelby Thomson, fondatorul Unjected, într-un videoclip postat pe Instagram.

„Trebuie să ne folosim vocile. Ne luptăm cu cenzura libertăților noastre și nu ne vom opri”, au mai spus ulterior aceștia, potrivit Bloomberg News.

Unjected a mai fost în trecut respins de Apple tot din aceste motive, însă aplicația a mai fost încă prezentă în AppStore, după ce s-au făcut câteva reactualizări.

Fondatorii au cerut apoi utilizatorilor Unjected să evite cuvintele „anti-vaccinare” sau „microcip”. Aplicația a fost lansată în luna mai a acestui an ca aplicație de dating, însă a adăugat treptat noi funcționalități.

Răspunsul oficial al Apple

Aplicația a încălcat politicile Apple privind conținutul COVID-19, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Producătorul a citat interviuri publicate în care fondatorii Unjected au spus că aplicația lor este destinată „persoanelor nevaccinate”.

Aplicația de rețea socială se referă în mod necorespunzător la pandemia COVID-19 în conceptul sau tema sa.

Apple

Politicile Apple necesită ca informațiile COVID-19 privind sănătatea și siguranța să provină din surse recunoscute, inclusiv guverne, companii „acreditate profund” și organizații neguvernamentale axate pe sănătate, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Apple.

Unjected a declarat pe Instagram, unde are aproximativ 25.000 de adepți, că a șters funcții, inclusiv un feed social și „bancă de sânge”, în încercarea de a rămâne pe App Store.

„Căutăm modalități de a renunța la Apple și Google. Dar cea mai ușoară tranziție pentru noi ar putea fi să facem site-ul web cât mai mare posibil, deoarece pe acela nu îl pot interzice”, au mai spus cei de la Unjected.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri