În prezent, cumpărarea unui televizor 4K este ceva banal, deoarece, după cum știți, majoritatea celor care ajung pe piață au deja această rezoluție și devine din ce în ce mai dificil să mai găsești televizoare inteligente în HD sau Full HD.

Dar ceea ce nu merge la același ritm este, fără îndoială, conținutul pe care îl putem reproduce pe aceste televizoare inteligente. Chiar și interfața acestora, de multe ori, nu profită de această caracteristică. Poveste care, în cazul Android TV, se va încheia în scurt timp, așa cum am aflat acum, lucru pe care îl vom aprecia, fără îndoială, mult atunci când ne vom folosi de televizor.

Știri care vin pe Android TV

Acum am aflat dintr-o publicație chineză că sistemul de operare Google ne va oferi o caracteristică pe care mulți o așteptau. Și, în cele din urmă, interfața sistemului va funcționa nativ la rezoluție 4K. Aceasta înseamnă că vom observa o îmbunătățire deosebită a detaliilor cu care vor fi afișate meniurile acestui sistem de operare, atunci când căutăm conținut pentru redare sau instalăm aplicații și jocuri. În acest fel vom obține mai mult din capacitățile de imagine ale televizoarelor noastre. Prin urmare, 4K va avea mult mai mult sens din momentul în care aprindem televizorul.

Smart TV Emag, vezi cele mai noi modele

Toate acestea vor veni cu beta 3 a Android 12, o nouă versiune care ne va oferi nu numai această noutate, ci și multe altele. Deoarece, conform aceleiași surse, vor exista mai multe noutăți care vor veni la această nouă versiune a sistemului de operare pentru televizoare smart TV. Pentru că printre altele vom găsi noi imagini de fundal cu culori dinamice, pentru a personaliza aspectul interfeței. De fapt, această interfață va veni cu multe funcții noi, mult mai ușor și mai plăcut de utilizat. De asemenea, putem găsi o rată de reîmprospătare adaptivă, care se va modifica în funcție de nevoile fiecărui conținut pe care îl reproducem în permanență.

Totul indică faptul că Android 12 va fi cea mai importantă actualizare pe care o cunoaștem pentru sistemul de operare Google TV. Desigur, va fi necesar să vedem ce televizoare sunt compatibile, deoarece nimeni nu știe că, așa cum se întâmplă de obicei, Android este un sistem destul de greu pentru multe televizoare. Chiar și unele televizoare lansate de puțin timp pe piață au dificultăți să ruleze sistemul de operare fără probleme. Nu am fi surprinși dacă această nouă versiune a sistemului nu va ajunge la multe televizoare lansate în ultimii ani.

Oricum, va trebui să așteptăm, deoarece acest nou Android 12 pentru televizoare ar trebui să ajungă la utilizatori în lunile următoare, ca în cazul versiunii pentru telefoane mobile, care se așteaptă să înceapă să ajungă la primele telefoane mobile în luna august sau septembrie. O nouă versiune cu care Google dorește ca sistemul său de operare să fie cel preferat de producători atunci când își echipează televizoarele.

Chiar dacă încă nu a fost lansat Android 12, deja au început să apară informații despre Android 13, odată cu care, se pare, Google revine la numele de „deserturi” pentru versiunile sistemului de operare. Așa se face că Android 13 se va numi „Tiramisu”.

Smart TV - oferte online emag

Android a renunțat oficial la numele de deserturi odată cu Android 10: sistemul de operare a fost numit la fel ca numărul versiunii sale. Cu toate acestea, pe plan intern Google continuă să utilizeze deserturi pentru fiecare versiune de Android. Android 10 era Fifteen Tart, Android 11 Red Velvet Cake, Android 12 Snow Cone și acum știm posibilul desert intern al Android 13.

Android 13, care corespunde literei T, ar avea ca desert secret tiramisu. Acest desert, la fel ca toate cele care au venit de la Android 10, ar fi folosit doar intern în timpul dezvoltării sistemului de operare. De fapt, acolo, în cod, a fost găsită referința.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri