Samsung a prezentat în cadrul evenimentului Samsung Galaxy Unpacked 2021 două noi smartphone-uri din categoria dispozitivelor pliabile, respectiv Galaxy Z Fold3 5G și Galaxy Flip 3 5G.

Compania precizează că cea de-a treia generație care denișeste această categorie de produse cuprinde o serie de îmbunătățiri esențiale pe care utilizatorii de smartphone-uri pliabile Samsung le-au cerut.

Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 3 vine echipat cu un display Infinity Flex de 7,6 inci, neîntrerupt, dispunând și de un suport S pen. Acesta are 12 GB memorie RAM și va fi disponibil atât în versiunea cu 512 GB spațiu de stocare, cât și cu 256 de GB.

  • Ecranul principal: 7.6-inch QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display (22.5:18) Infinity Flex Display (2208 x 1768), 374ppi, 120Hz rata de reîmprospătare adaptivă 900 nits(HBM), 1200 nits(peak).
  • Ecran secundar: 6.2-inch HD+ Dynamic AMOLED 2X Display (24.5:9), 2268 x 832, 387ppi, 120Hz rata de reîmprospătare adaptivă 1000 nits(HBM), 1500 nits(peak)
  • Dimensiuni: Pliat - 67.1 x 158.2 x 16.0mm(Balama) ~ 14.4mm(pliere). Depliat - 128.1 x 158.2 x 6.4mm

„Cu Galaxy Z Fold3 și Z Flip3, Samsung redefinește din nou posibilitățile cu ajutorul smartphone-urilor pliabile, oferindu-le utilizatorilor necesarul de flexibilitate și versatilitate pentru ritmul alert în care trăim. În calitate de pionier și lider în industrie în categoria dispozitivelor pliabile, suntem mândri că putem contribui constant la moștenirea în inovație prin lansarea dispozitivelor Z Fold3 și Z Flip3. Aceste dispozitive echipează utilizatorii cu o tehnologie care deblochează noi modalități de a maximiza fiecare clipă, bucurându-se de ele cu ajutorul unui ecosistem construit special pentru deschiderea și inovarea unor noi posibilități”, a declarat Dr. TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Atât Z Fold3 și Z Flip3 dispun de rezistență la apă IPX8, astfel încât utilizatorii nu mai trebuie să se îngrijoreze dacă sunt prinși în ploaie, spre exemplu. Ambele dispozitive sunt, de asemenea, echipate cu noua carcasă din aluminiu (Armor Aluminum) – despre care Samsung spune că este cel mai puternic aluminiu utilizat vreodată pe un smartphone – împreună cu cel mai dur Corning® Gorilla® Glass Victus™ pentru a proteja împotriva zgârieturilor și a căzăturilor accidentale.

În plus, ambele dispozitive includ o nouă folie de protecție realizată din PET extensibil și straturi de panou optimizate pentru display, rezultând un ecran principal cu 80% mai rezistent față de dispozitivele anterioare. Z Fold3 și Z Flip3 au fost, de asemenea, supuse unui test de pliere intens, verificat de Bureau Veritas, pentru a rezista la 200.000 de plieri.

Galaxy Z Fold3 5G vine cu noua tehnologie de afișare Eco aplicată ecranului, ce îl face cu 29% mai luminos, consumând mai puțină energie. Acum, utilizatorii pot experimenta o navigare și o interacțiune și mai rapidă cu dispozitivul cu ajutorul ratei de reîmprospătare adaptivă Super Smooth 120Hz, atât pe ecranul principal, cât și pe cel secundar.

Pentru prima dată pe seria Galaxy Z, Samsung aduce tehnologia seriei Note pe Z Fold3: funcționalitatea S Pen. Utilizatorii pot folosi acum de caracteristicile S Pen, complet optimizate, direct de pe ecranul pliabil. Pe ecranul principal al lui Z Fold3, utilizatorii pot să-și ia notițe în timpul unui apel video sau să verifice o listă de sarcini în timp ce își citesc e-mail-urile.

S Pen-ul pentru Z Fold3 vine în două opțiuni: S Pen Fold Edition și S Pen Pro. Ambele dispun de un vârf Pro retractabil special conceput, cu o tehnologie de limitare a forței, pentru a proteja ecranul principal al lui Z Fold3.

Funcțiile îmbunătățite în Flex Mode de pe Z Fold3 le permit utilizatorilor să facă mai multe simultan – spre exemplu, participarea într-un apel video pe ecranul superior al dispozitivului și verificarea notițelor în partea de jos, în același timp. Cu fereastra multi-activă a lui Z Fold3 actualizată, utilizatorii pot scrie și verifica calendarul simultan, totul pe ecranul mare al dispozitivului.

Pe Z Fold3, utilizatorii pot crea o comandă rapidă și pot redeschide aplicațiile mai târziu, în același mod, datorită îmbunătățirii aplicației Pair. În plus, aceștia pot folosi noua bară de activități a lui Z Fold3 pentru a comuta rapid între aplicații fără a reveni la ecranul de pornire.

Z Fold3 vine într-o gamă de trei culori atemporale: Phantom Black, Phantom Green și Phantom Silver.

Galaxy Z Fold3 vine cu preț recomandat începând de la 8.899 lei.

Galaxy Z Flip3 5G


Z Flip3 vine în patru culori: Cream, Green, Lavender și Phantom Black – și, în plus, noi carcase cu inel care facilitează o mai bună prindere și pliere a telefonului. Pentru cei care sunt în căutare de și mai multe opțiuni de culoare potrivite stilului lor, Samsung.com are și culori exclusive, precum Gri, Roz și Alb

Ecranul principal reproiectat al lui Z Flip3 este acum de patru ori mai mare și facilitează vizualizarea notificărilor și a mesajelor fără a fi nevoie de a-l deschide. Utilizatorii pot ține pasul cu programul lor, pot verifica vremea și își pot monitoriza numărul zilnic de pași cu widget-uri noi de pe ecranul principal sau pot sincroniza imaginea de fundal a ecranului principal cu nuanța de culoare a noilor Galaxy Watch4 și Galaxy Watch4 Classic pentru un aspect asortat.

  • Ecran principal: 6.7-inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X Display(22:9) Infinity Flex Display 2640 x 1080, 425ppi, 120Hz rata de reîmprospătare adaptivă, 900 nits(HBM), 1200 nits(peak)
  • Ecran secundar: 1.9-inch Super AMOLED Display, 260 x 512, 302ppi, 935 nits(HBM)

Utilizatorii pot face și mai multe selfie-uri fără să-și folosească mâinile cu Flex Mode sau pot păstra dispozitivul pliat și realiza o fotografie rapidă – și acum, chiar și un videoclip – chiar de pe ecranul principal, utilizând funcția Quick Shot îmbunătățită printr-un dublu click pe tasta de pornire a telefonului Z Flip3.

Cu seria Galaxy Z, utilizatorii vor avea acces la mai multe aplicații care se potrivesc cu ecranul pliabil. Samsung extinde parteneriatele cu companii de top precum Google, Microsoft și multe altele, astfel încât utilizatorii să se poată folosi mai multe aplicații. Acum utilizatorii se pot bucura de video conferințe complet optimizate pe Microsoft Teams: când utilizatorii extind dispozitivul, pot vizualiza o prezentare în detaliu pe ecranul complet, precum și fețele colegilor lor în partea de jos. Pentru cea mai bună productivitate la locul de muncă, modul cu două panouri al Microsoft Outlook pentru pliabilele Samsung le permite utilizatorilor să citească un e-mail complet în timp ce previzualizează altele în lateral, la fel ca experiența pe desktop. Pentru a le oferi utilizatorilor și mai multe opțiuni, noua funcție Labs oferă posibilitatea de a optimiza și mai multe aplicații pe ecranul pliabil atunci când au nevoie.

Galaxy Z Flip3 la un preț recomandat începând de la 5.199 RON

Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 vor fi disponibile la precomandă începând cu 11 august și vor fi lansate pe 27 august începând cu anumite piețe, precum SUA, Europa și Coreea.

Sursa foto: Mahony / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri