Ciprian Teleman, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat la Digi24 că la sfârșitul anului va exista varianta mobilă a serviciului ghișeul.ro

„Cel târziu până la finalul anului vom avea disponibilă și aplicația pentru ghieșul.ro pe iphone și android. Atragem și înrolam instuții, iar apoi cei care au tranzacții cu acele instituții își pot crea cont și simplifica interactiunea cu ele”, a spus Ciprian Teleman,

Procesul e în desfășurare deoarece există creștereri pe mai multe tipuri de servicii, de exemplu colectarea. „Serviciul ghișeul.ro a fost un catalizator in criza sanitara, dar convingerea mea e că nivelul de abilitati digitale a crescut”.

Întrebat de obligativitatea autorităților de a se înrola în ghișeul.ro, ministrul spune că nu crede în măsuri impuse, ci crede în a explica și arăta beneficiile pe care le au autoritățile.

„Rolul Ministerului este de a face autoritatile sa înțeleagă beneficiile, cum ar fi reducerea reducere costurilor. Nu mai trebuie să mai mergem la instituții, digitalizarea ar trebui să reducă interacțiunea fizică cu autoritățile statului. Acesta este obiectivul”, a spus ministrul.

Sursa foto: Ciprian Teleman / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri