Motivul acesteii decizii il reprezinta un clip de 44 de secunde in care chipul regelui Bhumibol Adulyadej este supus unor modificari de tip graffiti si este calcat in picioare, o grava insulta la adresa sefului statului thailandez, a declarat ministrul de comunicatii Sitthichai Pookaiyaudom.

"Este o adevarata crima la adresa Thailandei", a declarat ministrul, care a tinut sa precizeze ca proprietarul site-ului, Google, a refuzat sa retraga filmul la cererea guvernului, restrictia urmand a fi ridicata in momentul eliminarii clipului ofensator.

"Internetul constituie un fenomen global si cat timp tehnologia ofera extraordinare oportunitati si accesul universal la informatie, aceasta va genera si multe provocari culturale unice", a declarat un reprezentant YouTube.

Recenta decizie de restrictionare a accesului la cea mai mare comunitate online vine la scurt timp dupa ce un cetatean de origine suedeza a primit o condamnare de 10 ani pentru insultarea regelui thailandez.

YouTube, cel mai popular site de video-sharing, a fost achizitionat de Google in noiembrie 2006, contra sumei de 1,6 miliarde de dolari.

Accesul la YouTube, interzis in Turcia