Nokia a platit 20 milioane dolari pentru patentele de la Qualcomm in Q2

Nokia a platit grupului informatic Qualcomm 20 de milioane de dolari pentru licentele care acopera al doilea trimestru din 2007 iar cele doua companii continua negocierile pentru o noua intelegere pentru folosirea in comun a licentelor, informeaza NewsIn. Nokia a mai anuntat ca a platit in media aproape 3% din veniturile din telefoanele 3G pentru comisionalele de licenta ale Qualcomm si ale altor detinatori de patente.

"Continuam negocierile pentru folosirea in comun a licentelor, insa Nokia considera ca platile pentru compensatiile de folosire a patentelor esentiale Qualcomm pentru aparatele Nokia in timpul celui de-al doilea trimestru din 2007 au fost corecte si rezonabile", a declarat directorul financiar al Nokia, Rick Simonson.

Nokia si Qualcomm sunt implicate in numeroase dispute legale si negociaza innoirea intelegerii principale pentru licentele tehnologice care expira in data de 9 aprilie. Cele doua companii nu s-au inteles asupra platii pentru acestea. Nokia si Qualcomm au incheiat intelegerea pentru licente in 1992.

Reprezentantii Nokia au mai spus ca daca noua intelegere nu este incheiata pana in data de 9 aprilie, intreaga afacere pentru chipuri a Qualcomm va deveni expusa portofoliului de patente pentru GSM, WCDMA si CDMA ale Nokia. "Nokia va folosi toate drepturile pentru aceste portofolii pentru a se apara de orice noi litigii cu Qualcomm", a adaugat Simonson.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri