Momentul acela în care oamenii și roboții pot lucra împreună pentru un scop bine determinat a sosit. Ceea ce în urmă cu câțiva ani părea desprins din filmele de ficțiune este astăzi realitatea la care suntem cu toții martori. Astăzi un braț robot și un angajat pot face cea mai bună echipă.

În multe domenii de activitate deja roboții colaborativi sau coboții fac echipa cu angajații și contribuie la creșterea productivității și scăderea cheltuielilor în companie. Iar toți care dețin o afacere știu cât de importante sunt aceste două componente pentru un business.

Coboții sau roboți industriali sunt cea mai nouă și inovatoare soluție de automatizare prin care compania Universal Robots, pionier în producția de coboți, revoluționează piața și afacerile celor care caută să automatizeze cât mai mult din activitățile curente.

În ce domenii poți integra brațele robotizate

Exisă multe tipuri de roboți industriali care pot fi folosiți în diverse domenii de activitate. Vorbim deja chiar de multe companii care au ales această soluție inovatoare de automatizare a activităților. Un număr semnificativ de roboți industriali sunt parte din echipele companiilor din industria auto, producție, electronică, farmaceutică. industria prelucrării metalelor și multe altele. Brațele robotizate de la Universal Robots au o modalitate inovatoare de funcționare. Acestea imită cu precizie mișcarea unui braț uman având șase articulații care permit în același timp o bună flexibilitate.

Roboți industriali și angajații, o echipa imbatabilă

Odată cu dezvoltarea roboticii și a creșterii popularității acestor sisteme automatizate care pot fi incluse în activități care până de curând erau făcut doar de om, a apărut o temere justificată în rândul multor angajați. Și anume aceea că ar putea fi înlocuiți cu acești roboți industriali și astfel și-ar pierde locurile de muncă. Realitatea este însă altă. Coboții sunt concepuți pentru a ușura munca oamenilor, pentru a ajuta la reducerea cheltuielilor într-o companie și a spori productivitatea. Coboții și oamenii pot și trebuie să facă echipa bună împreună.

Cum poate ușura un robot industrial viață unui angajat:

  • Un braț robot poate face aceeași activitate timp de 40 de ore într-o săptămâna, ceea ce pentru un angajat este practic imposibil sau în orice caz extrem de dificil
  • Spre deosebire de munca oamenilor în care se pot strecura uneori și erori, un braț robot are o mare acuratețe în execuția sarcinilor. În acest fel, nu este nevoie de timp alocat suplimentar pentru remedieri.
  • Brațele robotice ajută angajații să își rafineze munca și să desfășoare doar acele activități pe care le doresc. Astfel, acele sarcini plictisitoare, riscate, monotone sau repetitive pot fi efectuate de un braț robot. În acest fel, angajații se pot concentra doar pe acele sarcini pe care le consideră atractive pentru ei și care le aduc o mai mare satisfacție. Mulți angajați ajung chiar să fie promovați odată ce coboții devin ajutoare de nădejde pentru anumite sarcini.
  • Cobotii ajută la optimizarea activității în companie, astfel încât să se obțină cele mai bune rezultate cu cele mai mici costuri. În timp ce coboții pot prelua o parte semnificativă de sarcini, angajații au acum timp și disponibilitate pentru a se concentra asupra altor activități care pot ajuta compania să se dezvolte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri