Taxele pentru inregistrarea domeniilor ".com" si ".net" se vor scumpi, incepand din 15 octombrie, cu 7%, respectiv 10%, decizie luata pentru imbunatatirea infrastructurii tehnice a internetului, potrivit unui comunicat al autoritatii centrale VeriSign, care administreaza baza de date cu adrese web.

Companiile si organizatiile care inregistreaza domenii web vor plati catre VeriSign cu 7% mai mult, adica 6,42 dolari pentru fiecare domeniu .com inregistrat si cu 10% in cazul extensiei .net, respectiv 3,85 dolari.

Modificarea preturilor vor spori veniturile anuale ale VeriSign cu aproximativ 29 milioane de dolari. VeriSign afirma ca infrastructurii tehnica a internetului a avut de suferit ca urmare a cresterii exponentiale a numarului de utilizatori, dar si al atacurilor informatice.

Cresterea de pret se va aplica domeniilor nou inregistrate, precum si celor care isi vor reinnoi valabilitatea dupa data de 15 octombrie, potrivit datelor citate de NewsIn. Companiile care inregistreaza domenii ".com" si ".net" pentru mai multi ani in avans, inainte de data de 15 octombrie, le vor putea obtine la preturile vechi. Aceste cresteri de pret sunt foarte rare, ultima modificare a tarifelor VeriSign a avut loc in anul 1999.

VeriSign este compania care administreaza efectiv inregistrarea domeniilor .com si .net, si reprezinta un element esential pentru buna functionare a intenetului. VeriSign mai administreaza alte 266 de sufixuri de domenii web, (inclusiv ".ro" pentru Romania), dar preturile celorlalte domenii vor ramane neschimbate.

VeriSign administreaza 62 milioane de domenii .com si 9.1 milioane de domenii .net. Dintre acestea, conform statisticilor realizate de Webhosting.info, aproape 20 de mii de site-uri .com si aproape cinci mii de site-uri .net provin din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri