Indiferent de modul de lucru pe care îl alegeți: de acasă, de la birou sau hibrid, cerințele de colaborare şi comunicare rămân aceleași. Prin urmare, mai mult decât de unde contează cum şi cu ce tehnologie lucrați, pentru a fi eficienți şi bine conectați cu echipa sau partenerii de afaceri. Alegerea tehnologiei potrivite poate fi însă dificilă pentru că, deși cerințele de bază sunt îndeplinite de principalii furnizori de platforme de colaborare, performanțele, securitatea și funcționalitățile avansate diferă substanțial între acestea.

La nivel global, peste 600 de milioane de utilizatori au ales să folosească Cisco Webex, asta pentru că Webex include tot ceea ce au nevoie pentru a colabora oriunde şi oricând, într-un mod simplu, personal şi securizat. Un element important în trecerea la o nouă experiență de colaborare este însă şi suportul oferit de partenerii certificați Cisco, precum Datanet Systems, care asigură în România implementarea şi configurarea optimă a Webex, indiferent de mărimea organizației sau scenariul de utilizare.

Performanță superioară, funcționalități de top

Utilizatorii de business aleg Webex pentru multitudinea de unelte dedicate colaborării, simplitatea inițierii şi participării la întâlniri, dar şi pentru calitatea imaginii. Modulul pentru realizarea de întâlniri virtuale (Webex Meetings) oferă funcționalități avansate de comunicare audio-video în formate multiple, inclusiv ultra-HD, iar în mediul de business actual calitatea imaginii e indispensabilă unei bune comunicări. Pentru colaborare, Webex Teams permite crearea de spații de lucru virtuale şi integrează soluții de mesagerie, apeluri audio, partajare de conținut şi lucrul în comun pe documente. Webex oferă, în plus, şi comunicații unificate prin componenta Webex Calling, prin care pot fi inițiate și primite apeluri telefonice de pe orice dispozitiv terminal.

La acestea, Cisco adaugă constant noi dezvoltări, cum este de exemplu modulul Webex Events, lansat anul acesta și care permite organizarea de evenimente de tip webinar, cu până la 10.000 de participanți, sau de prezentări virtuale, cu audiențe de 100.000 de persoane, sau cel de Webex Support, special conceput pentru livrarea serviciilor de asistență tehnică și service la distanță.

Fiind la bază o soluție de lucru colaborativ, Webex excelează în distribuirea informațiilor între angajați. Folosind aplicațiile integrate în Meetings și Teams, utilizatorii pot partaja direct documente, fișiere audio și video, fișiere atașate din mail-uri, prezentări, capturi de ecran sau, prin anumite aplicații, streaming video etc. Mai mult, angajații pot colabora în timp real la editarea conținutului partajat folosind funcționalitățile de Whiteboarding disponibile atât în Teams, cât și în Meetings.

Nu în ultimul rând, Webex se remarcă la capitolul interoperabilitate. Lista aplicațiilor compatibile se extinde rapid și include de la soluții consacrate în mediul business, precum cele din suita Microsoft 365 ( Excel Online, SharePoint Online, OneDrive, OneNote etc.), până la Dropbox, Slack, Trello, MailChimp sau Facebook.

Pentru informații suplimentare despre componentele Webex vă recomandăm Ghidul Datanet Systems de adoptare a platformei de colaborare Cisco Webex.

O platformă actualizată constant

Cu Webex, utilizatorii nu rămân niciodată în urmă. Ritmul actualizărilor este unul accelerat, platforma Cisco beneficiind de nu mai puțin de 800 de update-uri în ultimele 9 luni. Cel mai recent add-on lansat este Vidcast, o soluție cu ajutorul căreia utilizatorii pot înregistra, edita şi partaja mesaje video scurte, atunci când nu pot participa direct la întâlnirile live.

Cisco analizează constant nevoile utilizatorilor şi oferă cele mai potrivite rezolvări, cum ar fi, spre exemplu, facilitatea de înregistrare, arhivare, traducere și transcriere a discuțiilor avute în sesiunile virtuale. Alte funcționalități noi foarte apreciate sunt cea de transfer automat al apelurilor audio de pe o rețea WiFi pe cea a unui operator mobil și cea de eliminare inteligentă a zgomotului din fundal, ideală atunci când se lucrează de acasă sau din spații publice.

Ofertă dedicată de echipamente

Platforma Webex poate fi utilizată de pe desktop, laptop, tabletă sau smartphone, indiferent de sistemul de operare. De exemplu, pentru a participa la Meetings, utilizatorii pot folosi fie aplicația client dedicată, fie un browser web, noul update al clientului WebRTC permițând, alături de funcționalitățile de comunicare, și partajarea de fișiere direct din browser.

În cadrul soluției Webex, Cisco are o ofertă variată de echipamente terminale dedicate proprii, care include atât soluții all-in-one pentru sălile de videoconferință, precum Webex Board sau gama Room Kit, cât și produse destinate uzului individual, ca Webex Desk, cu capabilități avansate de Whiteboarding, sau Desk Camera, care asigură o experiență video 4K ultra-HD.

Oferta Webex de produse hardware specializate permite utilizatorilor să beneficieze nu doar de calitate, ci și de numeroase funcționalități inteligente, precum Active Speaker Tracking, Intelligent Framing, Noise Suppression, comenzi vocale prin Webex Assistant etc. Nu în ultimul rând, echipamentele Webex ajută utilizatorii să evite problemele de conectivitate și configurare, precum și complicațiile utilizării mai multor aplicații pe un dispozitiv care nu poate asigura întotdeauna condițiile optime pentru colaborare.

Securitate de nivel Enterprise

Securitatea este o prioritate atât pentru organizații, cât şi pentru utilizatori. Cisco a înțeles foarte bine această realitate, iar Webex este dotat cu funcționalități avansate de securitate, de la planificare şi acces la întâlniri, până la partajarea conținutului. Toate datele partajate prin platformă sunt securizate, iar traficul de date este integral criptat end-to-end. Platforma integrează funcționalități de tipul Data Loss Prevention, iar administratorii au la dispoziție multiple criterii de definire a drepturilor de acces. În plus, abordarea Cisco de tipul „Secure out of the box“ permite angajaților să colaboreze liber, fără să mai necesite efortul aplicării configurațiilor de securitate ale aplicațiilor sau echipamentelor folosite.

Treceți la noua experienţă de colaborare cu Webex by Cisco

Webex a devenit un instrument de lucru colaborativ complet, foarte accesibil și care se adaptează cerințelor specifice companiilor din diferite industrii. Această suită include tot ceea ce angajații din mediul de business au nevoie pentru a colabora oriunde şi oricând, într-un mod simplu, personal şi securizat. Mai mult, ritmul rapid cu care Cisco adaugă noi funcționalități reprezintă o garanție că platforma va rămâne competitivă pe termen lung.

Pentru ca tehnologia să funcționeze ireproșabil este însă nevoie ca aceasta să fie configurată și administrată corespunzător, iar aici intervine un partener certificat, ca Datanet Systems, care asigură utilizarea Webex într-un mod optim şi trecerea la o nouă experienţă de colaborare.

Puteți citi aici studiul de caz al implementării Cisco Webex realizate de specialiștii Datanet la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara.

Pentru mai multe informații despre cum puteţi beneficia de funcționalitățile avansate ale Webex by Cisco contactați-ne la adresa de email sales@datanets.ro .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri