Productia versiunii de 20GB a PlayStation 3 a fost oficial oprita, deoarece se face responsabila pentru mai putin de 10% din vanzarile totale de echipamente Sony, relateaza presa internationala.

Varianta de 20GB a PS3 (500 dolari) este cu 100 de dolari mai ieftina decat modelul de 60GB, insa, pe langa capacitatea de stocare mult inferioara, mai are un dezavantaj: nu are incorporata tehnologia WiFi.

Marea majoritate a retailerilor au sistat deja comercializarea versiunii de 20GB, care nici macar nu a fost lansata in Europa si Australia, decizie influentata de vanzarile sub asteptari inregistrate pe piata nord-americana.

"Datorita cererii covarsitoare existente pentru modelul de 60GB, manifestata atat de comercianti, cat si de consumatorii finali, am decis oprirea de la comercializare a versiunii PS3 de 20GB in America de Nord", au declarat oficialii Sony.

Poate fi considerata si o modalitate prin care producatorul nipon isi reduce, nesemnificativ totusi, costurile de productie, putand insa sa-si focalizeze atentia catre modelele cu adevarat profitabile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Gigantul Facebook estimează că 50% din angajați vor lucra de acasă permanent
Setari Cookie-uri