Scalabilitate, Securitate și Cloud. Aceste trei cuvinte au fost și sunt în continuare impregnate în rutina oricărei întreprinderi mici, mijlocii, dar și a celor mai mari organizații din întreaga lume. Situația pandemică a generat câteva schimbări majore în mediul de business. Astfel, numeroase companii în funcție resurse și forța de muncă au adoptatdiferite sisteme de muncă, precum: hibrid (angajații pot alterna între munca de acasă cu cea de la birou), remote (exclusiv de acasă) sau cei mai curajoși au continuat să lucreze de la birou (respectând normele impuse de către autorități).

Sistemul de muncă remote sau telemuncă a fost în câștig de cauză, fiind adoptat de numeroase organizații cu scopul de a proteja angajații de situația ce persistă de aproximativ doi ani. Odată cu telemunca, numărul soluțiilor de stocare în cloud implementate au cunoscut o curbă ascendentă. Concomitent, au crescut și atacurile cibernetice, multe dintre datele interne ale organizațiilor au fost expuse publicului larg. Prin urmare, sistemele de siguranță necesită actualizări pentru a combate cele mai noi amenințări din lumea cibernetică.

Pentru a acoperi cele trei puncte cheie ale unui business sigur și performant (enumerate la începutul articolului), Intel oferă procesorul dedicat platformelor de server, numit XeonIce Lake. În continuarea articolului vom discuta despre cum tehnologiile procesoarelor dedicate servelor eficientizează activitatea companiilor și modul de lucru hibirid din întreaga lume.

Performanță și Eficiență fără compromisuri

Implementarea unei soluții performante și sigure de data server în activitatea oricărui business, reprezintă factorul către succes și dezvoltare.Scenariul creării unui serviciu proprietar de cloudde procesare rapidă și securizare a datelor, trebuie să fie o prioritate în planul oricărui antreprenor.

TCO(costurilor totale de exploatare) este foarte important pentru orice companiei, astfel fiecare manager dorește să realizeze echilibrul perfect între performanță și costuri.

Cu ajutorul procesoarelor din seria Intel XenIce Lake care se bazează pe noua arhitectura SunnyCovepe 10nmn, scenariul va fi transpus în realitate. Astfel, noua arhitectură oferă o creștere a performanței brute cu 20%, îmbunătățirea lățimii de bandă a memoriei, dar și noi tehnologii eficientizare a consumului energetic. Totodată, cele 40 de nuclee per socket alături de Tehnologiile Intel® Speed Select Technology – Core Power, Intel® Speed Select Technology – TurboFrequency și Intel® Deep LearningBoost (Intel® DL Boost)vor crea cadrul eligibil pentru a pune aplicare ideea de performanță la cele mai înalte standarde la costuri minime.

Securitatea cibernetică, criptarea și decriptarea rapidă a datelor, precum și actualizări de firmware pentru o securitate la zi sunt oferite de tehnologiileIntel® TrustedExecution Technology, Intel® AES New Instructions și Intel® PlatformFirmwareResilienceSupport. De asemenea, datele organizației sunt protejate împotriva expunerii prin degradare fizicăa memorieicauzată de pornirea la rece a sistemului prin tehnologia Intel® Total MemoryEncryption.

Un lucru important de menționat este reprezentat de suportul tehnic și logistic oferit de Intel. Poți configura viitorul sistemul de cloudîn timp real alături de recomandările specialiștilor pentru a se integra perfect cu nevoile organizației (de la nevoile obișnuite la procese moderne de lucru pentru întreprinderi și cloud, până la cereri avansate de aplicații centrate pe AI, analiză și date).

De asemenea, poți verifica online disponibilitatea componentelor, iar prin serviciul de livrare worldwide poți comanda diferite configurații preansamblate sau achiziționa independent componentele necesare sistemului tău.

Specificații tehnice

În funcție de nevoile, fluxul de muncă și disponibilitatea financiară a companiilor, antreprenorii pot alege din categoriile: Bronze, Silver, Gold și Plantinum. Astfel, configurațiile acestora pot varia:
• Nuclee: 8 – 40;
• Frecvență procesor: 2.2 – 3.6 GHz;
• Frecvență maximă: 3.1 – 3.7 GHz;
• Consum energetic: 155 – 280W;
• Memorie Cache: 12 – 60 MB.

Soluțiile viitorului privind stocarea și securitatea datelor în cloud sunt accesibile oricărei organizații. Așadar, antreprenorii pot alege dintr-o gamă foarte variată de configurații a procesorului Intel XeonIce Lake, configurație menită să conferă un aport semnificativ în productivitatea și performanța business-ului.

Intel XeonIce Lake în diverse configurații de performanță poate fi achiziționat prin partenerii ASBIS România. Mai multe informații despre produsele Intel XeonIce Lake aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri