YouTube va bloca tot conținutul antivaccinist, inclusiv pentru vaccinurile despre care nu sunt publicate toate datele sau despre cele care sunt folosite deja de câțiva ani buni.

Exemple de conținut care nu va fi permis pe YouTube includ afirmațiile că vaccinul antigripal provoacă infertilitate și că vaccinul MMR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, poate provoca autism, conform politicilor YouTube, scrie abc.net.au.

Compania video online interzice, de asemenea, canalele asociate cu mai mulți activiști anti-vaccin proeminenți, inclusiv Robert F Kennedy Jr și Joseph Mercola, a spus un purtător de cuvânt al YouTube.

Mișcările au loc pe măsură ce YouTube și alți giganți tehnologici precum Facebook Inc și Twitter Inc au fost criticați pentru că nu au făcut suficient pentru a opri răspândirea informațiilor false de sănătate pe site-urile lor.

Dar chiar dacă YouTube adoptă o poziție mai dură în ceea ce privește dezinformarea, se confruntă cu reacții adverse în întreaga lume.

Spre exemplu, canalele în limba germană ale radiodifuzorului RT, susținute de stat, au fost șterse de pe YouTube, deoarece compania a spus că acestea și-au încălcat politica de dezinformare COVID-19. Rusia a numit această acțiune „agresiune informațională fără precedent” și a amenințat că va bloca YouTube.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri