La mai bine de doi ani de când a părăsit marketplace-ul eMAG, pe fondul unor nemulțumiri legate de creșterea comisioanelor, Altex este pe cale să-și lanseze propriul marketplace.

”Cred că vom lansa marketplace-ul în luna martie a anului viitor. Primii pași i-am făcut, în sensul că există pe site mai mulți furnizori care vând sub stoc Altex. S-au făcut pași în vederea integrării, automatizării acestor servicii. A fost un proces mai lung pentru că ne dorim să-l facem coerent, să rămânem la nivelul serviciilor existente”, a precizat Dan Ostahie, în cadrul European Digital Commerce, powered by VTEX.

Tot din categoria noilor lansări, Ostahie a precizat că în luna octombrie a acestui an ar trebui să fie disponibilă și aplicația Altex.

Ostahie subliniază faptul că veniturile Altex au continuat să crească și în 2021, după un an în care lockdown-ul a alimentat puternic avansul comerțului online, datorită mai multor decizii pe care le consideră câștigătoare.

”Dacă în mod tradițional eram în zona de electro-IT, anul trecut ne-am diversificat foarte mult portofoliul de produse. Vânzarea acestora a continuat să crească, ceea ce înseamnă că am înteles corect nevoile clienților”, adaugă Ostahie, care aduce în discuție și mutarea pe care compania a făcut-o pe zona de servicii prin lansarea Altex Travel în urma parteneriatului încheiat cu Karpaten Turism.

O investiție finalizată recent de retailer, cu scopul de a-și consolida strategia omnichannel, este sistemul bazat pe etichetele electronice care aliniază prețurile din magazinele fizice, în timp real, cu cele din magazinul online. De asemenea, etichetele moderne afișează un cod QR care, odată scanat, duce clienții ȋn pagina produsului respectiv, din magazinul online, unde pot afla mai multe detalii despre produs sau ȋl pot comanda direct online, după ce l-au văzut ȋn magazin.

Întreg procesul a durat aproximativ doi ani, iar investiția se ridică la cinci milioane de euro.

Poți urmări integral conferința European Digital Commerce pe link-ul de mai jos:

Sursa foto: UDR Ovidiu