Probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram. Utilizatorii se plâng că platformele nu merg. UPDATE, angajat Facebook: „E haos aici, toate sistemele interne sunt căzute”

Probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram. Utilizatorii se plângă că platformele nu merg

UPDATE 00:16 - Un jurnalist de la AP a publicat pe Twitter un mesaj, în care un angajat de la Facebook, care dorește să rămână anonim, îi transmite că e haos în interiorul companiei pentru că nici sistemele interne de comunicare de la Facebook nu mai funcționează.

„E haos aici, toate sistemele interne sunt căzute”. Angajații comunică între ei prin text și prin e-mail pe Outlook”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Twitter.

UPDATE 20:58 - Problemele care au apărut acum la Facebook, WhatsApp și Instagram au loc după ce un fost angajat al Facebook a făcut publice mai multe informații din interiorul companiei, care zdruncină puternic imaginea rețelei sociale. Frances Haugen, o fostă angajată a Facebook a declarat pentru AP că ori de câte ori a existat o dilemă morală la nivelul companiei între binele public și câștigurile propriu-zise ale Facebook, organizația a ales să pună mai presus de toate binele acesteia. Fosta angajată a depus plângeri în mod anonim și a arătat cum platforma crește gradul de ură și de dezinformare.

Haugen, care a lucrat la Google și Pinterest înainte de a se alătura Facebook în 2019, a spus că a cerut să lucreze într-o zonă a companiei care luptă împotriva dezinformării, deoarece a pierdut un prieten din cauza teoriilor conspirației online.

„Facebook, din nou și din nou, a arătat că alege profitul decât siguranța”, a spus ea. Haugen, care va depune mărturie în fața Congresului săptămâna aceasta, a spus că speră că, venind în față, guvernul va pune în aplicare reglementări care să guverneze activitățile companiei.

Citește AICI povestea pe larg.

UPDATE 20:21 - Reprezentanții Facebook au scris pe pagina oficială de pe Twitter că lucrează pentru ca serviciile deținute de companie să fie din nou funcționale. Iată care este deocamdată poziția Facebook.

„Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este poziția Facebook pe care a transmis-o pe Twitter.

Pe pagina de Twitter de la Instagram, compania a scris: „Instagram și prietenii săi traversează niște momente ceva mai dificile, așa că e posibil să întâmpinați probleme acum. Vă rugăm să aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de toate probeleme care apar”.

Și WhatsApp a scris tot pe pagina sa de Twitter că întâmpină probleme și îi roagă pe utilizatori să fie răbdători.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni se confruntă cu probleme cu WhatsApp în acest moment. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal și vom trimite o actualizare aici cât mai curând posibil. Mulțumim pentru răbdarea voastră!”.

Din ce cauze pot apărea astfel de probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram

UPDATE 20:12 - Un specialist în securitate cibernetică spune că un astfel de eveniment poate fi asociat și cu un posibil atac cibernetic, însă deocamdată, acest lucru nu poate fi indicat cu precizie.

„Întreruperile cresc în volum și deseori pot indica un atac cibernetic, dar dacă ne gândim așa, nu facem decât să ne speriem și să aducem și mai mare confuzie (...) Întreruperile web provin cel mai des din erori de software nedescoperite sau chiar din erori umane. Deși acestea cresc în frecvență, prezicerea acestor probleme este din ce în ce mai dificilă, deoarece nu s-a crezut niciodată posibil”, a declarat Jake Moore, specialist în securitate cibernetică la ESET, potrivit The Independent.

Facebook, WhatsApp și Instagram nu mai funcționează. utilizatorii din România s-au plâns că paginile acestor platforme nu mai funcționează.

Facebook, WhatsApp și Instagram nu mai merg

Facebook, întâmpină din nou probleme. Utilizatorii au relatat că există noi probleme al rețeaua socială, în jurul orei 18:00, după ce vineri dimineață au fost detectate alte probleme.

facebook probleme

Pe toate cele trei platforme, principalele probleme înregistrate sunt legate de reîmprospătarea și încărcarea site-urilor.

Pe Instagramul unor persoane apare un mesaj care spune „Nu s-a putut reîmprospăta feedul”.

Citește pe larg, în acest articol care sunt cauzele pentru care există probleme la Probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram

La 18:34 au existat 19,221 de plângeri pe care oamenii le-au făcut pe site-ul downdetector, un site care monitorizează problemele de funcționare a mai multor site-uri importante.

probleme facebook

Sursa: captură foto: downdetector

Probleme în toată lumea cu Facebook, WhatsApp și Instagram

Cele trei aplicații (care sunt toate deținute de Facebook și rulează pe infrastructură partajată) au încetat să funcționeze complet cu puțin înainte de ora 17:00. Alte produse care fac parte din aceeași familie de aplicații, cum ar fi Facebook Workplace, au încetat, de asemenea, să funcționeze, scrie The Independent.

Întreruperile Facebook au loc relativ rar, dar tind să aibă un impact vast, nu în ultimul rând pentru că afectează trei dintre cele mai mari aplicații din lume.

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări au raportat că nu au putut accesa serviciile Facebook şi Instagram.

La aplicaţia WhatsApp, când utilizatorii trimit mesaje, apare mesajul "se conectează" şi pictograma ceasului, dar conţinutul nu este trimis la destinatar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri