Contractele incheiate de companiile care folosesc serviciile centrului de gazduire a datelor Romtelecom se ridica la o valoare totala de doua milioane euro.
"Alaturi de reteaua IP a companiei, ofertele de Internet de banda larga, televiziune digitala si alte servicii IT, CyberHost arata ca Romtelecom nu mai este doar un furnizor de servicii traditionale de voce,” a declarat directorul unitatii de afaceri Wholesale din Romtelecom, David Craig.

Cyber Host este un centru de date proiectat dupa ultimul standard al Asociatiei Industriei de Telecomunicatii, publicat in mai 2005. CyberHost ofera o serie de servicii de tip gazduire de echipament, folosirea de servere sau echipamente de stocare oferite in mod exclusiv sau partajat, salvare sau recuperare de date, securitate, design web, monitorizare proactiva, design si implementare de planuri de protectie in caz de dezastre, comunicatii de date si internet. Toate spatiile CyberHost sunt interconectate prin reteaua IP a Romtelecom si sunt monitorizate non-stop.

Costurile serviciilor Cyber Host depind de marimea proiectului si necesitatile clientilor – exista solutii atat pentru companii mici si mijlocii, cat si pentru mari corporatii (de tip financiar-bancar). Pentru proiectele complexe, de anvergura, solutiile sunt definite individual.

Romtelecom detine in acest moment trei centre de gazduire de date, in Bucuresti si doua in Brasov, cu o suprafata totala de peste 1.000 mp, in urma extinderii din ultimele luni. Centrele asigura cele mai avansate sisteme de alimentare cu energie electrica, de prevenire si stingere a incendiilor. Centrele din Brasov, aflate intr-o zona cu grad de seismicitate scazut, sunt dedicate pentru back-up/disaster recovery.

Unul dintre cei mai recenti clienti ai Cyber Host este Renault Tehnologie Roumanie care a contractat servicii pentru o perioada de trei ani.

Cyber Host a fost lansat oficial in mai 2006, ca un nou produs cu care Romtelecom a intrat in aria serviciilor IT specializate, de inalta performanta, care necesita o infrastructura solida si expertiza.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri