Unul dintre primii investitori ai Facebook, Roger McNamee, se împotrivește creării Metaversului închipuit de Zuckerberg. El afirmă că este un proiect dăunător și „distopic”, potrivit BBC.

Gigantul tehnologic a investit miliarde de dolari în Metavers, însă nu toată lumea privește cu ochi buni această direcție. „Este o idee rea, iar faptul că stăm toți și ne uităm la asta ca la un lucru normal ar trebui să alarmeze pe toată lumea”, a declarat Roger McNamee pentru reporterii BBC.

Pe de altă parte, producătorul șef al proiectului, Chris Cox, le-a spus celor care au participat la Summitul Web de la Lisabona că proiectul va face „internetul mai puțin anost”. Acesta a mai arătat că Metaversul va fi un spațiu mult mai potrivit pentru întâlniri decât conferințele video.

Prezent la același evenimentu, McNamee s-a arătat foarte sceptic: „Facebook nu ar trebui să fie lăsat să creeze un metavers distopic”. Termenul metavers a fost introdus în anii 1990, în romanul science fiction Snow Crash, unde a fost folosit pentru a desemna o realitate virtuală succesoare a internetului.

Roger McNAmee a devenit un critic al Facebook pe măsură ce a văzut înmulțindu-se dezinformările pe platformă. El a afirmat că nu este convins că metaversul va fi sigur în mâinile CEO-ului Marck Zuckerberg. „Reglementatorii sau decizionalii nu ar trebui sub nicio formă să permită Facebook să opereze în metavers sau să folosească criptomonedele”, a declarat McNamee.

„Ar fi trebuit ca Facebook să își fi pierdut dreptul de a lua propriile decizii. Un reglementator ar trebui să fie plasat acolo și să dea pre-aprobări pentru tot ceea ce face compania. Dimensiunile răului pe care l-au făcut sunt incalculabile”, a mai spus fostul finanțator al companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri