Ericsson si Nokia ar putea obtine un contract in valoare de 5 miliarde dolari in India

Operatorii de telefonie mobila Ericsson si Nokia vor sa obtina un contract in valoare de 5 miliarde dolari de la compania Bharat Sanchar Nigam (BSNL) din India, dupa ce Motorola a restras o actiune legala, a spus un oficial BSNL, anunta NewsIn.

Un tribunal a decis suspendarea ofertelor pentru operatorul de telefonie mobila, dupa ce Motorola, care nu figura printre castigatorii licitatiei, a deschis in octombrie 2006 o actiune juridica impotriva companiei BSNL.

"in functie de felul in care lucrurile arata acum, Ericsson va prelua 60%, iar Nokia restul ofertelor", a declarat pentru Reuters, sub anonimat, un oficial de la compania BSNL detinuta de stat. "Vom avea nevoie de aproximativ 10 zile, ca sa punem lucrurile in ordine si sa dam companiilor comanda de echipament", a adaugat acesta.

Oficialul nu a dat detalii ale licitatiei, dar o sursa avizata a declarat in octombrie 2006 pentru Reuters ca oferta facuta de Ericsson ar fi de aproximativ 2,92 miliarde dolari.

India este piata cu cea mai rapida crestere a serviciilor de telefonie mobila, incurajata de tarifele de 2 centi/minute pentru convorbiri. Pe piata indiana, exista aproape 121,4 milioane de utilizatori ale serviciilor de telefonie mobila, dupa cresterea cu 6,1 milioane de utilizatori noi din luna martie.

Motorola si-a retras plangerea impotriva companiei indiene si a spus ca doreste sa isi continue parteneriatul cu BSNL, al treilea operator de telefonie mobila din India.

Retelele companiei BSNL sunt prezente in 21 din cele 23 de zone care alcatuiesc sectorul de telefonie mobila din India.

Oficialul de la compania BSNL a spus ca aproape jumatate din echipamentele noi sunt adaptate pentru zone rurale, unde locuiesc doua treimi din cei 1,1 miliarde de locuitori ai Indiei si unde este nevoie de imbunatatirea retelelor.

Serviciile de telefonie mobila din India sunt destinate mai ales zonelor urbane, la peste zece ani de la lansarea lor, dar se extind acum in zona rurala a Indiei.

Cinci vanzatori de echipamente au lansat oferte tehnice pentru Nokia, Ericsson, Siemens, Motorola si ZTE Corp. Trei dintre aceste companii au fost alese, iar Motorola si ZTE nu au intrunit criteriile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri