Producatorul de circuite integrate Microchip Technologies a deschis ieri la Bucuresti primul centru de proiectare din Europa de Est, compania recrutand initial 15 proiectanti, alte 15 locuri de munca fiind planificate pentru anul urmator si peste 100 in urmatorii patru ani
Noul Centru se adauga la reteaua internationala de Centre de Proiectare ale Microchip, cu locatii precum: India, Elvetia, California si Arizona (USA). El va juca un rol de pivot in imbunatatirea portofoliului de produse existent al Microchip, si in dezvoltarea tehnologiilor Microchip, potrivit oficialilor companiei prezenti la inaugurarea oficiala.

“Bucurestiul a fost ales ca locatie a noului Centru de Proiectare al Microchip, deoarece ne apropie de clientii nostri, care se indreapta din ce in ce mai mult catre Europa de Est pentru proiectare si fabricatie.” a explicat, vicepresedinte al Diviziei de Produse Analogice si de Interfatare – Microchip, Rich Simoncic

Compania isi va deschide si un birou de call center. in prezent, inginerii angajati au si rolul de a da informatii de suport tehnic clientilor companiei. "Nu avem destule resurse umane in Romania ca sa ii folosim doar in call centere. Este imbucurator ca o companie mare ca Microchip Technologies incurajeaza cercetarea si dezvoltarea la noi", a declarat citat de NewsIn, presedintele comisiei de IT din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, prezent si el la inaugurarea centrului.

Noul centru se va ocupa cu dezvoltarea de noi produse si aplicatii, in special pe partea de microcontrolere, circuite analogice si circuite de memorie. Compania mai opereaza centre similare de cercetare in California, Arizona (SUA), in Lausanne (Elvetia) si Bangalore (India).

Microchip Technologies este cotata la Nasdaq si are peste 4.500 de angajati in intreaga lume. Biroul central se afla in orasul Chandler din statul Arizona, in SUA. Compania a avut vanzari de 927 milioane de dolari in anul fiscal 2006 (incheiat la sfarsitul lunii martie 2006). in anul fiscal 2007 (incheiat la sfarsitul lunii martie 2007), vanzarile companiei au depasit un miliard de dolari. Marja profitului brut se situeaza in jurul valorii de 60% din incasari, conform rapoartelor financiare publicate pe site-ul companiei.

Microchip Technologies produce microcontrolere si semiconductori analogici. Circuitele Microchip Technologies se regasesc in produsele a peste 55.000 de fabricanti de aparatura electrocasnica, industriala si de telecomunicatii din toata lumea. Conform unui raport al Gartner Research, Microchip Technologies este in prezent cel mai mare producator mondial de microcontrolere pe 8 biti. Concurentii principali ai Microchip Technologies la nivel mondial sunt Infineon, Texas Instruments (TI) si Atmel.

Un microcontroler este un circuit integrat care include, pe acelasi cip cu procesorul, si alte componente, cum ar fi memorie non-volatila (pentru stocarea de programe) si memorie volatila (pentru stocarea de date). Prin integrarea mai multor componente pe un singur chip, microcontrolerul poate realiza sarcini de sine statatoare, cu economie de spatiu si energie, ceea ce il face util in special pentru includerea in aparate electronice portabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri