Seful Sony se declara multumit de vanzarile PS3 in Europa

Directorul executiv al Sony, Howard Stinger, a declarat la Tokio ca cel mai nou model al consolei de jocuri video produsa de grup, Playstation 3, a inregistrat un succes fara precedent in Europa de la lansarea din 22 martie. "in Europa au fost deja vandute 800.000 de unitati", a precizat Stringer intr-un interviu acordat editiei asiatice a cotidianului britanic Financial Times.

"Cred ca am inregistrat vanzari de peste 100 milione lire sterline (147 milioane euro) in doua zile in Marea Britanie, ceea ce reprezinta un record in ceea ce priveste vinzarea unui produs electronic catre public", a mai spus acesta potrivit NewsIn.

Lansata initial in Japonia si Statele Unite ale Americii in luna noiembrie 2006, consola Playstation a fost introdusa pe piata europeana cu sase luni intarziere din cauza lipsei unei componente foarte importante.

Aceasta consola de ultima generatie, concurenta a modelelor XBox 360 si Wii produse de Microsoft, respectiv Nintendo, are drept public tinta atat amatorii jocurilor de calculator cat si cinefilii, avand in vedere ca modelul Playstation 3 este dotat cu un player DVD de inalta definitie in format Blu-Ray, creat de Sony.

Grupul nipon nu a precizat daca a atins obiectivul initial, de a vinde pese sase milioane de console Playstation 3 intre noiembrie 2006 si sfarsitul lunii martie, 2007. Aceasta informatie va fi publicata in rapoartele pentru anul 2006 si pentru primul trimestru al 2007, ce vor fi anuntate la data de 16 mai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri