Reprezentantii Yahoo au anuntat ca profitul inregistrat in primul trimestru al acestui an a scazut cu 11%, sub estimarile pietei, pe fondul rezultatelor slabe inregistrate de Panama, noua platforma de publicitate a Yahoo, relateaza presa internationala.
Actiunile Yahoo s-au depreciat cu 7 procente, dupa ce gigantul IT a estimat si pentru al doilea trimestru venitul net se va situa intre 1,2 si 1,3 miliarde dolari, sub estimarile analistilor, care mizau pe incasari de 1,22 -1,35 miliarde dolari.

Specialistii si investitorii sunt de parere ca Yahoo nu va reusi prea curand sa micsoreze distanta fata de rivalul Google, in conditiile in care aceasta diferenta s-a marit constant in ultimul an. Cota de piata a Yahoo in ceea ce priveste cautarile pe internet a scazut continuu pana la nivelul de 27,5%, in timp ce Google si-a adjudecat 48,3% din aceasta piata, conform datelor publicate de comScore.

Yahoo a precizat ca venitul net inregistra in primul trimestru a scazut pana la 142 milioane dolari, sau 10 centi pe actiune, sub estimarile initiale, care s-au situat in jurul valorii de 160 milioane dolari, sau 11 centi pe actiune.

Veniturile pe plan international au crescut cu 15% in timp ce vanzarile din Statele Unite ale Americii au crescut cu doar 7%. Venitul brut a crescut cu 7% pana la 1,67 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri