Grupul International BusinessMachines Corp., (IBM), cea mai mare companie de servicii tehnologice din lume, a anuntat ca profitul obtinut in primul trimestru al 2007 a crescut cu 8% datorita vanzarilor de software si cererii de servicii pentru calculatoare, informeaza NewsIn.

Profitul net s-a ridicat pana la 1,84 miliarde dolari, sau 1,21 dolari pe actiune, conform estimarilor Wall Street. in urma cu un an, IBM a inregistrat un profit de 1,71 miliarde dolari, sau 1,08 dolari pe actiune.

Venitul IBM a crescut cu 6,6% pana la 22,03 miliarde dolari, fata de suma de 20,66 miliarde dolari inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, conform Reuters Estimates.

Directorul financiar al IBM, Mark Loughridge, a declarat pentru analisti cu ocazia unei conferinte ca slabiciunea pietei americane a fost contracarata de vanzarile bune inregistrate in Asia si in Europa, mai ales in Germania.

IBM a platit anul trecut aproximativ cinci miliarde dolari pentru 13 achizitii pentru a spori vanzarile si serviciile, acestea facand parte din strategia de a imbunatati profitabilitatea prin vanzarea mai multor servicii construite de arhitectura software.

IBM a precizat ca veniturile inregistrate de cele doua divizii de servicii, care au contabilizat peste jumatate din vanzarile totale din 2006, au crescut cu 8% in primul trimestru al 2007. Veniturile inregistrate de una dintre diviziile de servicii, Global Business Services, au crescut cu 8,7% pana la 4,2 miliarde dolari. Veniturile obtinute de cealalta divizie de servicii, Global TechnologyServices, au crescut cu 7% pana sa 8,3 miliarde dolari. Veniturile provenite de pe urma vanzarii de aplicatii au crescut cu 8,8% pana la 4,25 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri