Google a cumparat compania Tonic Systems, o firma din San Francisco care produce software Java pentru crearea de prezentari pentru conferinte, cu scopul de a include astfel de functii in serviciul Google Docs.

Functia de creere de prezentari pentru conferinte va fi disponibila, din vara, in serviciul Google Docs si va fi o alternativa la instrumentul PowerPoint al Microsoft. Cu toate acestea, directorul Google, Eric Schmidt, a negat ca noile functii ar concura PowerPoint. "Serviciul de prezentari din cadrul Google Docs nu are toate functiile oferite de Microsoft Office si nici nu isi propune sa ofere toate optiunile disponibile in Microsoft Office", a spus Schmidt, potrivit NewsIn, la conferinta Web 2.0 Expo din San Francisco.

Intentia Google e sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a colabora online asupra documentelor electronice in formatele cele mai populare, din care o mare parte sunt create cu aplicatii din seria Microsoft Office. Serviciul Google Docs este o colectie de instrumente online care ofera procesare de text, calcul tabelar si acces la e-mail prin intermediul unui simplu browser web.

Compania Tonic Systems a dezvoltat tehnologii Java pentru conversia de documente in vederea includerii lor in prezentari interactive. Produsele realizate de Tonic Systems ofera functii de management al documentelor, filtre pentru extragerea textului din fisiere, precum si viewere pentru vizualizarea online a fisierelor de diferite formate. Unul din produsele realizate de Tonic Systems converteste documentele PowerPoint, create cu aplicatia Microsoft Office, in fisiere PDF (Adobe Acrobat), SWF (Adobe Flash), sau in fisiere de imagine de tip PNG, BMP si JPG.

Tonic Systems are birourile centrale in San Francisco (SUA) si filiale in Melbourne (Australia). Termenii financiari ai achizitiei de catre Google sunt confidentiali.