Pretul de comercializare a CD-ului Wikipedia Version 0.5 va fi de 13,99 dolari. Articolele alese pentru acest proiect au fost selectate in functie de calitatea si importanta lor pentru comunitatea Wikipedia, din domeniile: georgrafie, arta, literatura, stiinta si istorie.

“Am vrut sa acoperim principalele subiecte de interes, incluzand, de asemenea, o colectie a celor mai bune articole Wikipedia”, a declarat Martin Walker, profesor academician la Universitatea din New York. “Intentia noastra este ca informatiile sa fie cat mai complete, corecte, fara ambiguitati sau subterfugii de marketing”, a mai adaugat acesta.

Cele 1964 de articole au fost alese dintr-un numar de peste 1,7 milioane existente in limba engleza.

Fundatia Wikimedia, cea care se afla in spatele faimoasei enciclopedii Wikipedia, sustine misiunea pur sociala a acestei initiative, “de a asigura dreptul de informare al oricarei fiinte umane”.

Si totusi nu este prima incercare de acest gen. In 2006, organizatia caritabila SOS Children a publicat o enciclopedie alcatuita pe baza resurselor oferite de Wikipedia, distribuita insa gratuit. CD-ul este insa primul proiect offline initiat de comunitatea Wikipedia, urmand ca in scurt timp sa fie lansata si varianta in franceza.