IT Six Global Services a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 750.000 dolari, iar managementul estimeaza ca, in 2007, va incasa 2,5 milioane de dolari, a declarat Dan Tusaliu. Principala piata pe care activeaza compania este cea americana, cu o pondere de circa 80% din clienti, iar restul contractelor vin din Romania. Compania are un numar de 75 de angajati in Craiova si isi va deschide, la sfarsitul lunii, o filiala in Cluj Napoca.

IT Six Global Services a realizat, in regim de subcontractant, proiecte pentru Accenture, care ofera consultanta pentru a rezolva probleme de management prin intermediul tehnologiei informatice. Un alt proiect semnificativ il reprezinta aplicatia "Route Map", versiunea a patra, programat in intregime de romani pentru compania amerciana ESRI, lider pe piata de harti electronice interactive.

In perioada 22 -26 aprilie, IT Six Global Services va participa la Simpozionul Gartner ITExpo Emerging Trends din San Francisco, unde va cauta sa atraga investitii americane. Compania urmareste, in special, sporirea vanzarilor diviziei de servicii pentru supercomputere IBM, IT Six Global Services fiind printre putinele firme din Europa Centrala si de Est care au o divizie specializata in IBM Mainframes.

Pentru a putea participa la eveniment, compania a fost selectata de organizatori, dintre propunerile Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), pe baza unor criterii care tin cont de factori precum cifra de afaceri si serviciile oferite. Manifestarile Gartner sunt un punct de referinta pentru comunitatea IT internationala, deoarece implica participarea atat a persoanelor din managementul superior al marilor corporatii, cat si ai unor reprezentanti ai autoritatilor guvernamentale.

IT Six Global Services este o firma privata a carei activitate principala cuprinde dezvoltarea de solutii informatice pentru piata IT&C. Este o subsidiara a firmei americane KVG Consultants, din Phoenix, Arizona, care numara in portofoliu companii din topul Fortune 500.