În contextul în care pandemia a accelerat digitalizarea companiilor, în ciuda problemelor ridicate de insuficiența forței de muncă în IT și a disfuncționalităților din lanțul de aprovizionare, finalul de an arată foarte bine pentru domeniu, potrivit companiei românești EXE Software. Prognoza pentru sfârșitul lui 2021 indică o creștere a serviciilor IT la nivel mondial de 3,4%.

„Anul acesta, principiala provocare în compania noastră a fost asigurarea resurselor necesare, pentru a răspunde numărului mare de cereri venite din partea clienților, în toate zonele în care activează compania – servicii de consultanță IT, dezvoltare platforme, soluții WEB, Mobile și BI.
Așa că ne-am menținut trendul ascendent și în 2021, creșterea cumulată a veniturilor din cei doi ani de pandemie fiind de aproximativ 35%”, povestește Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

În România, multe industrii s-au reinventat cu ajutorul tehnologiei, iar pentru unele digitalizarea a fost chiar singura soluție de a ține business-urile funcționale, în vreme ce pentru altele a reprezentat o modalitate necesară de eficientizare și automatizare a proceselor pentru reducerea de costuri. De altfel, industria software din țara noastră s-a adaptat rapid noului context economic și va atinge un maxim istoric, la sfârșitul lui 2021, de 9,2 miliarde de euro, mai mult cu 10% față de anul trecut, potrivit unui studiu Keysfin.

„În ceea ce privește tehnologiile, cloud-ul, tehnologia 5G, inteligența artificială, sistemele de analiză a datelor și cybersecurity au fost omniprezente, în ultimii doi ani și vor rămâne la fel și în următorii. Iar dacă ne referim la limbajele de programare, JavaScript, HTML/CSS, SQL, Python, Java, C#, PHP, C/C++ sunt și vor fi în continuare cele mai populare”, a concluzionat Sorin Cosmescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri